Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Het Utrechts Archief en Rabobank Utrecht sluiten nieuw sponsorcontract


Ludmilla

Recommended Posts

  • Member Group

Bestuurders van Het Utrechts Archief en de directie van Rabobank Utrecht hebben woensdag 25 januari een nieuw driejarig sponsorcontract getekend. De bank sponsort het archief hiermee tot en met 2014. Ook ondersteunt de Rabobank het programma rond de viering van de Stadsdag, de verjaardag van de stad Utrecht op 2 juni.

Stijging bezoek

Het Utrechts Archief en de Rabobank werken sinds de opening van de publiekslocatie van Het Utrechts Archief aan de Hamburgerstraat nauw samen. De bank betaalt de toegang van alle individuele expositiebezoekers van het archief, die hierdoor gratis toegang hebben. Omdat het bezoekersaantal de laatste jaren verdrievoudigde naar ruim 30.000 bezoekers per jaar, heeft Rabobank besloten het sponsorbedrag te verhogen. Door de samenwerking kunnen jong en oud ook de komende jaren gratis kennismaken met de rijke Utrechtse geschiedenis. Saskia van Dockum, de directeur van Het Utrechts Archief, is enthousiast over de samenwerking: "Door de bijdrage van de Rabobank brengen we onze collectie op een laagdrempelige manier nog dichterbij de mensen. Het is immers hun archief. Vele tienduizenden mensen uit Utrecht en van daarbuiten bezochten de afgelopen jaren onze exposities over onder meer de Utrechtse stadspoorten, de bewogen geschiedenis van de Maliebaan, dieren in Utrecht en Utrecht 3D."

Samenwerking

Het Utrechts Archief en Rabobank werken ook regelmatig samen. Zo kregen buurtgenoten bij de verhuizing van de Rabobank naar de Maliebaan een speciaal themanummer van de historische krant van Het Utrechts Archief in de bus. Ook organiseert de Rabobank regelmatig evenementen in Het Utrechts Archief, waarbij medewerkers, klanten en relaties in contact komen met de verrassende geschiedenis van de stad en de regio. "Het Utrechts Archief is pas sinds 2008 gevestigd aan het Rechtbankplein/Hamburgerstraat, maar heeft zich nu al een bijzondere naam en faam verworven in het Utrechtse Museumkwartier", zegt Mariëlle Lichtenberg van Rabobank Utrecht. "De kernwaarden van Rabobank Utrecht -toonaangevend, dichtbij en betrokken- zijn geheel van toepassing op Het Utrechts Archief. Vandaar dat we met plezier onze samenwerking voortzetten."

bron

Please login or register to see this link.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...