Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Stamboomcafé, nieuwe activiteit Centraal Bureau voor Genealogie


Ludmilla

Recommended Posts

  • Member Group

Het Centraal Bureau voor Genealogie start in februari een nieuwe activiteit: het Stamboomcafé, op de laatste dinsdag van de maand van 17-19 uur.

Aan het begin van elke bijeenkomst houdt een bekende uit de wereld van de genealogie een kort praatje over een actueel onderwerp. Daarna krijgen de cafébezoekers de gelegenheid elkaar te ontmoeten, nieuwe kennissen op te doen, oude contacten aan te halen, informatie uit te wisselen, CBG-medewerkers te spreken, enzovoort. Via de website houden we belangstellenden op de hoogte van datums en sprekers.

Het eerste Stamboomcafé is op dinsdag 28 februari. Het daaropvolgende Stamboomcafé zal op dinsdag 27 maart zijn.

Lokatie: CBG, Beresteynzaal, Prins Willem Alexanderhof 22, 2592 BE Den Haag. (Dat is naast het Centraal Station, uitgang perron 12.).

Toegang en eerste consumptie zijn gratis. Komt u naar het Stamboomcafé, laat dat dan even weten op

Please login or register to see this link.

o.v.v. de datum.

De volgende bijeenkomsten zijn nu gepland:

28 februari 2012

Rob van Drie (hoofd publiek en plaatsvervangend directeur Centraal Bureau voor Genealogie)

Vertelt over zijn ervaringen tijdens de RootsTech conferentie in Salt Lake City (2-4 februari 2012). Tijdens RootsTech ontmoeten genealogische technologie en inhoud elkaar. De belangrijke spelers op de internationale genealogische markt zijn er en presenteren en bespreken nieuwe ontwikkelingen. De eerste RootsTech trok vorig jaar 3.000 deelnemers.

27 maart 2012

Cor de Graaf (adjunct-gemeentearchivaris Regionaal Archief Leiden, redactielid Gens Nostra)

Over Mijn Ral en Vele Handen. Het Regionaal Archief Leiden lanceerde op 10 oktober 2010 de website Mijn Ral, met een vernieuwde zoekfunctie en Web 2.0 toepassingen. En vanaf februari 2011 heeft het Regionaal Archief Leiden een eigen project in Vele Handen. Hoe zijn de ervaringen en welke ontwikkelingen zijn er te verwachten?

24 april 2012

Léon van der Hoeven (Genealogisch Bureau Van der Hoeven, voorzitter Nederlandse Aanmoedigingsprijs Genealogie)

Léon is sinds 1990 beroepsmatig werkzaam als genealoog en lokaal historicus. Hij vertelt over zijn ervaringen als beroepsgenealoog.

29 mei 2012

Aankondiging spreker volgt.

Na de zomervakantie is er in 2012 nog op de volgende dagen een Stamboomcafé:

28 augustus, 18 september (want op 25 september is het internationale congres voor genealogie en heraldiek in Maastricht), 30 oktober, 27 november, 18 december (want 25 december is Eerste Kerstdag).

bron CBG

Link to comment
Share on other sites

  • Member Group

Een mooi initiatief. Maar heeft het CBG een overcapaciteit qua mankracht? Bij de ontwikkelingen mbt de genealogie in het laatste jaar komt het CBG steeds meer in beeld. Eerst de overdracht van de met stamboomonderzoek gerelateerde archieven uit het Nationaal Archief (DTB Zuid Holland, KNIL etc), de stamboomcoaching, overdracht namendatabank van Meertens instituut en mogelijk ook de participatie (of misschien wel meer) bij het WWW project. (zie weblog hieronder). Al deze activiteiten vergen arbeidskracht die niet bij vrijwilligers vandaan komt en dus betaald dient te worden? Gaat dit ten koste van de dienstverlening?

Het is enige tijd stil geweest rond WieWasWie door veranderingen in de organisatie van de STAP aan het eind van 2011. De nieuwe site vordert echter gestaag.

De previews van WieWasWie.nl door betrokken partijen zijn goed ontvangen! Naast het oplossen van enkele technische issues, wordt ook nog gewerkt aan aspecten rondom het beheer en de dienstverlening van WieWasWie. Hierover zijn gesprekken gaande met het Centraal bureau voor Genealogie in Den Haag. Het is de bedoeling in het eerste kwartaal van dit jaar live te gaan. We  vragen u nog even geduld te hebben. Via deze blog zullen we u op de hoogte houden van de lancering van WieWasWie.nl.

Onze nieuwe adresgegevens zijn:

Projectburo STAP, per adres Nationaal Archief

Prins Willem-Alexander Hof 20

mvg-Bart

Link to comment
Share on other sites

  • Member Group

Het stamboomcafe en andere overhevelingen naar het CBG, zullen mogelijk commerciëel zijn uitgedacht om alle kosten in verhouding te krijgen. De stand van zaken omtrent www staat in een

Please login or register to see this link.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...