Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

stamboomcoach bij CBG


Visser

Recommended Posts

  • Member Group

Dit las ik op de website van het CBG. Kennelijk zit het CBG om geld verlegen. Maar ik kan mijn euro maar één keer uitgeven. Dus...nee, dankuwel!

Het Centraal Bureau voor Genealogie biedt sinds kort de mogelijkheid om een van de deskundige medewerkers 'in te huren' voor persoonlijke begeleiding bij uw onderzoek. De Stamboomcoach.

Wilt u een begin maken met uw stamboom? Heeft u vroeger onderzoek gedaan en wilt u de draad weer oppakken en de weg vinden in de nieuwe digitale mogelijkheden? Wilt u een deskundige spreken over de mogelijkheden om vastgelopen onderzoek weer vlot te trekken? Huur dan een Stamboomcoach van het CBG in. Dat doet u per half uur, met een minimum van één uur (€ 33,50, Vrienden € 28 per half uur). De begeleiding vindt plaats bij het CBG.

Dit biedt allerlei mogelijkheden. Bijvoorbeeld een halve dag stamboomonderzoek met de Stamboomcoach als cadeau voor iemand die met pensioen gaat. Hij of zij maakt zo een vliegende start met een boeiende hobby.

Stuur uw coachingsverzoek naar

Please login or register to see this link.

en de medewerker die bij uw coachingsvraag past neemt contact met u op.

Link to comment
Share on other sites

  • Member Group

Zo zeg! In een halve dag een vliegende start en dat voor 33,50 per uur.

Heel jammer dat het allemaal zo commercieel wordt, er zijn al zoveel particulieren die ook geld vragen voor hulp en bemiddeling.

Soms moet je wel, als je ver weg woont en toch door een archief wat onderzocht wilt hebben. Het aanbevelen van de hulp door forumleden is ook een optie.

Link to comment
Share on other sites

  • Member Group
Maikel Galama

Hoi beide,

even voor de duidelijkheid:

De prijs is 33.50 euro per HALF UUR !

En dat is naar mijn bescheiden mening behoorlijk prijzig.

Ik ben één van de particulieren die geen geld vraagt hoewel ik het aanvankelijk wel van plan was......

Ik heb nu twee engeltjes staan waarin men eventueel een kleine bijdrage kan doen want het kost wel heel veel om een particulier archief in stand te houden. En de engeltjes knikken bij iedere gift iets als ''dank je wel'' !

Ik geef jaarlijks duizenden euro's uit aan algemene genealogische zaken (o.a. grafsteenfoto's en boeken) en het lijkt me niet helemaal terecht dat deze uitgaven alleen op mijn schouders rusten.

Dat vinden bijna alle bezoekers trouwens ook.....

Afgelopen jaar ontving ik vanaf maart 941.05 euro van 241 bezoekers, inclusief de verkoop van een aantal boeken.

Ooit wil ik graag een ''break-even-point'' bereiken.

Groetjes, Maikel

Link to comment
Share on other sites

  • Member Group

Iedere genealoog maakt kosten, een hobby mag wat kosten; als iemand je daarvoor een vrijwillige bijdrage cq een bijdrage in de kosten geeft, valt dat naar mijn idee niet onder de vercommercialisering van de overheidsinstanties.

Of het moet vallen onder bezuinigingen, zijn de coaches de vrijwilligers die onlangs bij het NA aan de kant werden gezet, vanwege de overdracht naar het CBG?

Zie ook de berekening door

Please login or register to see this link.

Link to comment
Share on other sites

  • Member Group

Alles heeft zijn prijs. Een tuinman, cv-monteur kost ook al gauw rond de € 60,= incl BTW.  Vraag niet naar het uur tarief van een automonteur.  De vraag is natuurlijk hoe professioneel is deze service met een stamboomcoach is. Is de coach zijn geld echt waard?

Een vast gelopen onderzoek vlot trekken is even iets anders dan een beginner op weg helpen. Voor de beginner zijn er genoeg boeken en internetsites met informatie, die goedkoper zijn dan een uurtje een coach.

De manier waarop het CBG dit brengt in haar artikel, lokt mij niet direct om een coach voor een uurtje of wat in te huren.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Sign In Now
×
×
  • Create New...