Jump to content

Digitaal archief kost Tiel 450.000 euro


Ludmilla
 Share

Recommended Posts

  • Member Group

Om oude documenten van de gemeente Tiel in de computer te zetten, is 450.000 euro nodig. Dit digitaal archiveren van onder meer vergunningen, is volgens het college van B en W de goedkoopste oplossing voor het archief van de laatste twintig jaar.

Momenteel worden de documenten die bewaard moeten worden onder meer op zolders van het Ambtmanshuis opgeslagen. Dit voldoet niet aan de richtlijnen van de landelijke archiefinspectie. Het Regionaal Archief Rivierenland (RAR) beheert documenten die ouder zijn dan twintig jaar. Het RAR verhuist binnenkort naar een nieuw gebouw. De huidige kelders aan de St. Agnietenstraat en de Kloosterstraat komen dan vrij voor het archief van de gemeente. Dit is echter een tijdelijke oplossing, omdat deze gebouwen in het plan Westluidense Poort plaats maken voor een nieuwe bioscoop. De digitalisering van de documenten moet daarom in de periode 2012-'16 plaatsvinden.

Het geld is niet opgenomen in de begroting 2012-'15. Het college wil het daarom uit de algemene middelen halen. Vanaf 2016 zou dit verspreid over vijftien jaar teruggestort worden. De gemeenteraad moet daar mee instemmen.

bron De Gelderlander

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...