Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Bericht van het Regionaal Archief Leiden (RAL)


Visser

Recommended Posts

  • Member Group

Een berichtje voor degenen die gebruik maken van de online dienst van van het RAL belangrijk is.

Groeten,

Visser

    Home

RAL neemt deel aan Vele Handen!

Sinds de ingebruikname van onze nieuwe website in oktober 2010 worden van veel genealogische bronnen ook de scans van de originele akten getoond.

Momenteel is er nog geen één op één koppeling tussen records in de genealogisch databases en de scans van akten.  Bij het inzien van de scans worden alle afbeeldingen van het desbetreffende register getoond. De gebruiker kan zelf al bladerend de juiste afbeelding opzoeken.

Veel gebruikers zijn blij dat afbeeldingen beschikbaar zijn. Maar veel gebruikers hebben ons ook laten weten teleurgesteld te zijn dat zij bij het bekijken van de scan niet gelijk de juiste akte in beeld krijgen.

Wij zijn altijd blij met feedback van gebruikers en waar mogelijk proberen we hier daadwerkelijk iets mee te doen.

Wij zijn dan ook verheugd dat we een mogelijkheid hebben gevonden om records aan de juiste akten te gaan (laten) koppelen.

Voor Regionaal Archief Leiden wordt binnen het  succesvolle crowdsourcing platform VeleHanden.nl een nieuw project hiervoor ingericht.  VeleHanden is een platform waar in 5 weken meer dan 100.000 scans van militieregisters zijn ‘behandeld’ door vrijwilligers.

Als eerste bron zullen hier in de records betreffende dopen, trouwen en begraven (DTBs) gekoppeld gaan worden aan de juiste scans. In een later stadium zullen ook andere bronnen worden toegevoegd.

Het project voor het RAL wordt in de loop van januari ingericht en zal waarschijnlijk begin februari beschikbaar komen. Houd deze site of @RALeiden in de gaten voor meer nieuws.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...