Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Historische Kranten met een miljoen pagina’s uitgebreid


Guest Masje II

Recommended Posts

Guest Masje II

Webdienst Historische Kranten met een miljoen pagina’s uitgebreid

Den Haag, 25 november 2011 – Opnieuw heeft de KB de webdienst Historische Kranten uitgebreid, nu met een miljoen pagina’s naar ruim drie miljoen. U kunt al 31 miljoen artikelen doorzoeken in kranten van 1618 tot 1995, waaronder artikelen in het Nieuw Israelietisch Weekblad.

Heel oud nieuws

Lees nu zelf wat men belangrijk vond in de vier grote steden tussen 1618 en 1813. En vergelijk dat met wat er bericht werd vanuit Groningen of Middelburg – of uit Duinkerken, waar eind 18e eeuw vier keer in de week de Nederlandstalige Duinkerksche historische courant verscheen. Meer dan twintig krantentitels tot aan het einde van de Franse tijd zijn belangrijk uitgebreid in deze nieuwe release.

Nieuw Israelietisch weekblad

Voor het eerst zijn afleveringen opgenomen van het Nieuw Israelietisch weekblad (NIW). In samenwerking met het Joods Historisch Museum en de UB Amsterdam zijn zesduizend afleveringen vanaf de oprichting in 1865 gedigitaliseerd. Dit onafhankelijke Joodse weekblad bestaat nog altijd. Behalve in de oorlogsjaren, toen het NIW een verschijningsverbod opgelegd kreeg, is het ononderbroken verschenen. Uiteindelijk zullen alle afleveringen van 1865 tot 1994 in de webdienst Historische Kranten beschikbaar komen.

Ruim eenderde Historische Kranten nu beschikbaar

De release van november is de tweede aanvulling op de Historische Kranten van 2011. Tot eind 2012 zullen geregeld nieuwe aanvullingen plaatsvinden, tot een totaal van ruim negen miljoen pagina’s. Dat is een miljoen pagina’s meer dan aanvankelijk gepland was. Ruim dertig procent hiervan is nu dus beschikbaar.

mvg, Masje II

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...