Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

De GeneaNet nieuwsbrief 167: 30 september 2011


.E.

Recommended Posts

  • Member Group

De GeneaNet nieuwsbrief 167: 30 september 2011

Deze week:

- Beeldbank militaire foto’s online,

- Beurs over geschiedenis en familiekunde in Deinze,

- Stambomen en lijsten op GeneaNet,

- Genealogische software week 37.

Tips en Trucs

Stambomen en lijsten op GeneaNet

GeneaNet stelt aan de leden voor hun gegevens op het internet te plaatsen.  Meer dan een gewoon stamboom beschikt elk lid over een eigen persoonlijke site, met een welkompagina en een pagina voor elke voorouder.

Eerst kan dit verwarrend overkomen, maar bij het gebuik, worden de ontelbare mogelijkheden van de site meer en meer duidelijk.

Hierna hoe u een normale voorstelling van een voorouder kunt aanmaken: de stambomen en de lijsten.

Please login or register to see this link.

Actualiteit

Krantenarchief KB uitgebreid met na-oorlogse kranten

Den Haag - De Koninklijke Bibliotheek (KB) heeft zijn webdienst Historische Kranten met 500.000 pagina's uitgebreid. Er zijn nu twee miljoen pagina's raadpleegbaar.

Uit heel Nederland, de West en uit vier eeuwen zijn er kranten bijgekomen. Voor het eerst zijn er nu ook na-oorlogse kranten, zoals het Nieuwsblad van het Noorden, de Amigoe di Curaçao en de Juinensche courant, toegevoegd.

Please login or register to see this link.

Inwijding kapel en kruis te Elst!

BRAKEL - Overal vind je ze, doorheen onze gemeente, de kapelletjes. Ze zijn een mooie getuige van het leven van onze voorouders. Zo ook de kapel van Van Der Linden, op de hoek van de Smisstraat en Terwalle. De voorbije jaren werd dit mooie monument helemaal opgeknapt, "zelfs mooier dan ze ooit geweest is", wist Ludwig De Temmerman, voorzitter van Triverius en bezieler van de opknap te vertellen.

Please login or register to see this link.

Beurs over geschiedenis en familiekunde in Deinze

DEINZE - Vijftien geschiedkundige en genealogische verenigingen uit Oost- en West-Vlaanderen tekenen present nu zondagvoormiddag in Deinze. Liefhebbers van streekgeschiedenis en stamboomonderzoek kunnen er kennismaken met nieuwe publicaties en computerprogramma's, maar ook grasduinen in vroegere tijdschriftnummers en oude boeken. Voor het eerst doet de toeristische dienst van de Leiestreek mee met een eigen stand. De lokale verenigingen heemkundige kring het Land van Nevele en de Kring voor Geschiedenis en Kunst Deinze zijn eveneens van de partij.

Please login or register to see this link.

Beeldbank militaire foto’s online

Het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH) heeft maandag zijn digitale beeldbank online gezet. Er zijn ruim 150 duizend militair-historische foto’s beschikbaar uit de Defensiearchieven.

In een perbericht lezen we:

- Oud-Commandant der Strijdkrachten Dick Berlijn verrichtte de ceremoniële "click" om de NIMH-beeldbank online te zetten.-

Behalve tienduizenden foto’s zijn ook fotografische reproducties van tekeningen, schilderijen, prenten en kaarten opgenomen.

Please login or register to see this link.

Genealogische software

Actualiteiten

week 39, september 2011

Please login or register to see this link.

Tot de volgende keer

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smiley-upsidedown1.gif" alt="(44">

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...