Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

GeneaNet nieuwsbrief 162, 26 augustus 2011


.E.

Recommended Posts

  • Member Group

GeneaNet nieuwsbrief 162, 26 augustus 2011

Deze week:

- De nieuwe stambomen zijn online,

- Speuren naar een stamboom,

- 200 jaar Burgerlijke Stand in Den Haag,

- Boek over familie begint vanaf 1762.

Tips en Trucs

De nieuwe stambomen online!

Na de website einde maart, werden nu de stambomen aangepakt. De aanpassingen zijn hoofdzakelijk grafisch, maar enkele bijkomende diensten werden nu al toegevoegd. Hierna een voorstelling van de nieuwe stambomen!

Laat ons wel eerst even toelichten dat het Geneweb-programma de motor blijft van uw stamboom (het online invoeren via Geneweb blijft mogelijk voor wie dit gebruikt). Uiteraard blijft de inhoud (gegevens, foto's, documenten, ...) van uw stambomen ongewijzigd.  Zo ook de wachtwoorden (persoonlijk, vriend of beheerder). Uiteindelijk, maar zoals in de vorige versie, zijn bepaalde parameters voorbehouden aan de leden van de Bevoorrechte Club.

Please login or register to see this link.

Actualiteit

Speuren naar een stamboom

Jan Brunnekreef zet er de bril nog eens goed voor op, bladert door de boeken, pakt een pen uit de borstzak en noteert wat in zijn kladblok. "Alles begint met nieuwsgierigheid", legt Brunnekreef uit, genealoog en inmiddels heel wat jaartjes verknocht aan stamboomonderzoek. "Zelf heb ik mijn eigen historie onderzocht, als je het een beetje onder de knie hebt gekregen kom je een heel eind.

Please login or register to see this link.

200 jaar Burgerlijke Stand in Den Haag

Dit jaar bestaat de Burgerlijke Stand 200 jaar (1811-2011). Aanleiding voor het Haags Gemeentearchief om hier een tentoonstelling aan te wijden. Wat is de Burgerlijke Stand, waarom is deze ingevoerd en wat kunnen we er vandaag de dag nog mee doen? Aan de hand van de thema's geboorte, doop, huwelijk, echtscheiding en overlijden wordt hier aandacht aan besteed.

Please login or register to see this link.

Boek over familie begint vanaf 1762

KORTENAKEN - Dezelfde voorouders hebben, was voor de achternichten, Diane, Mariette, Greta en Nicole Molu een uitdaging om op zoek te gaan naar al de nazaten van de familie MOLLU. De opzoekingen gaan terug tot 1762. De voorvaderen waren smeden uit Waanrode. Diane heeft vele kilometers afgelegd om bij de oudere generaties mooie anekdotes op te tekenen en foto's te verzamelen, en ze heeft alles verwerkt tot een lijvig familieboek.

Please login or register to see this link.

Tot de volgende keer

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smiley-upsidedown1.gif" alt="(44">

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...