Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

VVF-Brussel start met documentatiecentrum en genealogisch advies


Ludmilla

Recommended Posts

  • Member Group

Vorig jaar groeide bij VVF-Brussel het idee om in samenwerking met het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel (AMVB) een genealogisch documentatiecentrum en een consultplek voor genealogisch advies op te starten. De voorbije maanden werd dit idee verder uitgebroed.

De aanpak is gefaseerd. In afwachting van het ogenblik dat er een min of meer volwaardige basiscollectie m.b.t. genealogie is opgebouwd, kunt u al bij ons terecht voor advies over uw stamboomonderzoek. De consultdagen zijn in principe voorzien op de laatste zaterdag van elke maand, de zomervakantie uitgezonderd.

De werken van het documentatiecentrum van VVF-Brussel worden door de bibliothecaris van het AMVB in de Adlib-catalogus van het archief en museum ingevoerd. Het betreft momenteel een kleine eigen collectie van VVF-Brussel en een genealogische nalatenschap van de bekende Brusselse onderzoeker Leo Lindemans die in 2008 op 85-jarige leeftijd overleed. In de leeszaal waar het consult plaatsvindt staat ook de eigen handbibliotheek van het AMVB ter beschikking. De klemtoon van die handbibliotheek ligt op de geschiedenis van Brussel en bekende Brusselaars. VVF-Brussel zal deze collectie aanvullen met werken van algemeen genealogisch belang en met genealogische werken en documentatie met betrekking tot haar werkgebied, alle 19 gemeenten van het Brusselse gewest.

U vindt het Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel op de Arduinkaai 28 (vlakbij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg) in Brussel. De metrohaltes IJzer (lijn 2 en 6) en Sint-Katelijne (lijn 1 en 5) bevinden zich op 5 minuten wandelen van het AMVB.

In 2011 kunt u op de volgende zaterdagen telkens van 10.00 tot 16.00 uur bij ons terecht in de leeszaal van het AMVB: zaterdag 25 juni (met rondleiding in het AMVB), zaterdag 24 september, zaterdag 29 oktober en zaterdag 26 november. Tenzij u stukken uit de gesloten bibliotheek of uit het archief van het AMVB zelf wenst te raadplegen, is een afspraak maken niet nodig. Opgelet: voor de rondleiding op zaterdag 25 juni moet u zich wel inschrijven

bron CBG en

Please login or register to see this link.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...