Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Amsterdam nieuwe index Doopregisters


Ludmilla

Recommended Posts

  • Member Group

Please login or register to see this link.

Als laatste index is nu ook de index op de Doopregisters voor 1811 vervangen door een index van ons generieke indexmodel. Het zoeksysteem werkt nu in alle indexen van het Stadsarchief precies hetzelfde. Dat betekent dat de mogelijkheid om een selectie van zoekresultaten te sturen naar de eigen mailbox is komen te vervallen. Daar staat tegenover dat het nu mogelijk is om te zoeken op alle gegevens uit de index, zowel afzonderlijk als in combinatie.

Nieuw bij de Doopregisters is het zoeken in de categorie overige gegevens. Hier kan gezocht worden op de bron (dat is het doopregister), de godsdienst, de kerk en de opmerkingen. Dat kan vooral handig zijn wanneer het onderzoek dreigt vast te lopen, bijvoorbeeld omdat namen in de 16e en 17e eeuw danig verbasterd kunnen zijn. Zo kan bijvoorbeeld zoeken op een combinatie van voornaam, kerk en periode soms alsnog die doop opleveren, waar u al jaren naar op zoek was. En ook het simpelweg doorbladeren van een register in een specifieke periode kan onverwacht resultaat opleveren, zeker bij onderzoek in hechte kerkgemeenschappen zoals rond de Franse Kapel.

In deze nieuwe index zijn bovendien een heleboel verkeerde koppelingen tussen indexgegevens en scans hersteld. Zo zijn de fouten ten gevolge van het door elkaar gebruiken van verwijzing naar paginering en naar folio (recto en verso) hersteld. Er zal ongetwijfeld nog wel eens een foutje gevonden worden en vanzelfsprekend krijgt u na melding dan, zoals u van ons gewend bent, alsnog de juiste scan opgestuurd.

Mocht uw onderzoek in de doopregisters in het verleden geen resultaat hebben opgeleverd, probeer het dan vooral nog eens. Goed mogelijk dat het nu wel lukt!

bron Stadsarchief Amsterdam

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...