Jump to content

Heeft president Obama een Nederlander als voorouder?


Guest Masje II

Recommended Posts

Guest Masje II

DUBLIN -  De Amerikaanse president Barack Obama stamt wellicht af van een Nederlander, Vlaming of Franse hugenoot die naar Ierland is geëmigreerd. Dat stelde onderzoeksdirecteur Fiona Fitzsimons van het Ierse bedrijf voor familieonderzoek Eneclann vrijdag.

Het bedrijf heeft de voorvaderen van Obama teruggezocht, wegens het bezoek van de Amerikaanse president aan Ierland volgende week. Zeker is dat Obama's betbetovergrootvader van zijn moeders kant in Ierland woonde. Deze schoenmakerszoon Falmouth Kearney vertrok in 1850 op 19-jarige leeftijd wegens een hongersnood naar Amerika.

Nieuw onderzoek heeft aangetoond dat Kearney's moeder, Phoebe Donovan, de dochter was van Fulmoth Donovan en Mary Benn. De familie Benn lijkt afkomstig te zijn van het Europese continent. Hun familienaam tot 1750 was Behn.

„We denken dat de Benns oorspronkelijk Vlaams, Nederlands of Franse hugenoten kunnen zijn geweest, die eind zeventiende eeuw naar Ierland zijn gegaanâ€, zei onderzoeksdirecteur Fitzsimons van Eneclann, dat is gevestigd in het prestigieuze Trinity College in Dublin.

Het genealogisch bedrijf heeft inmiddels vele verre familieleden van Obama opgespoord en de verre achterneven Dick Benn en Tom Donovan uitgenodigd om Obama persoonlijk te ontmoeten. Dat gebeurt in het dorpje Moneygall, waar de betbetovergrootvader van de Amerikaanse leider vandaan komt.

Bron: Telegraaf 21 mei 2011

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...