Jump to content

Voorouders van Lennon en McCarrtney zijn op te zoeken in historische documenten


Ludmilla

Recommended Posts

  • Member Group

De voorouders van John Lennon en Paul McCartney zijn te vinden in een collectie van meer dan drie miljoen historische documenten van het Liverpool Record Office, die vandaag zijn vrijgegeven.

Zij zijn enkele van de beroemde namen die te vinden zijn in de registers over doopplechtigheden, huwelijken en begrafenissen die voor het eerst beschikbaar zijn via een online archief. De archieven omspannen meer dan 500 jaar en bieden een uniek kijkje in de geschiedenis van de stad en de mensen die er leefden.

In de archieven staan ook de doopgegevens en huwelijksaktes van Lennon's grootouders, evenals de huwelijksaktes van McCartney's grootouders.

De collectie bevat de Katholieke registers van Liverpool van 1750-1900, en de parochieregisters van de Liverpool Church van 1659-1974 met inbegrip van de doopplechtigheden, huwelijken en teraardebestellingen die plaatsvonden in zowel de katholieke kerk als parochies van de Kerk van Engeland gedurende vier decennia.

Ze tonen zo de ontwikkeling van Liverpool van een kleine stad vanaf 1600 tot een van Engelands grootste en cultuurrijkste steden.

Volgens de genealogie website Ancestry.co.uk, die het archief online heeft gezet, zullen de Katholieke archieven van belang zijn voor de naar schatting 136.00 inwoners van Liverpool van vandaag met een Ierse achtergrond.

Familiehistoricus Annabel Bernhardt-Reeves: 'Hoewel deze archieven van belang zijn voor ieder met roots in Liverpool, zullen ze ook heel interessant zijn voor ieder met Ierse achtergronden - recent onderzoek heeft aangetoond dat Liverpool meer Ierse afstammelingen heeft dan elke andere Engelse stad. Deze archieven hebben niet alleen een historische en genealogische waarde, ook zijn ze ongelooflijk interessant uit cultureel oogpunt.Het erfgoed van twee van de grootste sterren die het land ooit heeft grootgebracht -John Lennon en Paul McCartney- wordt getailleerd weergegeven. Onze onderzoekers wisten niet wie ze zouden terugvinden toen ze in deze archieven aan het spitten waren, en ze waren opgetogen toen ze de voorouders van de helft van de leden van de legendarische band the Beatles terugvonden.'

Andere opmerkelijke namen uit het verleden van de stad die in de archieven te vinden zijn, zijn o.a. William Roscoe, één van de voorstanders van het afschaffen van de slavernij, uiteindelijk succesvol in 1807, en William Ratcliffe, die het Victoria Kruis (hogemilitaire onderscheiding in Engeland, vert.) ontving voor zijn moed tijdens de Boerenoorlog (1899-1902).

Internationaal directeur Dan Jones van Ancestry.co.uk: 'Deze archieven beschrijven de belangrijkste momenten in de levens van mensen in één van de meest levendige steden van het land, wat een smeltkroes is geworden van verschillende culturen en religies.'

bron

Please login or register to see this link.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...