Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

GeneaNet nieuwsbrief 147, 15 apr 2011


.E.

Recommended Posts

  • Member Group

GeneaNet nieuwsbrief 147, 15 apr 2011

Tips en Trucs

Nieuw op GeneaNet: de intuitieve pictogrammen

Wanneer u een individu of een koppel zoekt, zullen nieuwe pictogrammen u onmiddellijk laten zien of de ouders vermeld worden: Een goed middel om interessante stambomen op te sporen !

Please login or register to see this link.

GeneaStar

Bent u verwant met Zuster Emmanuelle?

Zuster Emmanuelle, geboren als Marie-Madeleine Cinquin, (Brussel, 16 november 1908 - Callian (Var), 20 oktober 2008) was een Belgisch-Franse zuster. Ze nam haar kloosternaam aan toen ze toetrad tot de Congregatie van Onze-Lieve-Vrouw van Sion in Jeruzalem, ...

Regio's van oorsprong:  België (Bruxelles-Capitale/Brussel-Hoofdstad), Frankrijk (Alsace, Nord-Pas-de-Calais, Rhône-Alpes)

Please login or register to see this link.

Actualiteit

Militieregisters geïndexeerd via crowdsourcing

- Amsterdam - In 2010 heeft het Stadsarchief het initiatief genomen voor een project om alle Nederlandse militieregisters te digitaliseren en middels zogenaamde “crowdsourcing†te indexeren. Het zou dan gaan om ongeveer 1 miljoen afbeeldingen. Alle Nederlandse archiefinstellingen die militieregisters beheren zijn daartoe benaderd.

Please login or register to see this link.

Manuscripten over Surinaamse indianen ontdekt

- Leiden - In de museumbibliotheek van Museum Volkenkunde in Leiden zijn honderd jaar oude documenten gevonden met daarin bijzondere informatie over de 'mysterieuze geesteswereld van Surinaamse indianen'.  De in de bibliotheek gevonden documenten dateren uit 1908 en zijn gemaakt door de Surinaamse broers Arthur (1880-1932) en Frederik Penard (1876-1909).

Please login or register to see this link.

Nationaal Archief introduceert nieuwe digitale dienstverlening

Om de bezoeker beter van dienst te zijn introduceert het Nationaal Archief samen met de Stichting Vrienden van het Nationaal Archief een nieuwe publiekswebsite. De invoering van de dienstverlening, inclusief website, vindt plaats in drie stappen.

Please login or register to see this link.

Arrestatiegegevens duizenden Joden gevonden

- AMSTERDAM - (ANP) - Onderzoekers hebben in het Nationaal Archief meer informatie gevonden over de arrestatie van ruim negenduizend Joden die in de Tweede Wereldoorlog zijn gedeporteerd. Dat heeft het archief dinsdag gemeld.

De ontdekking is het resultaat van een uitvoerig onderzoek in de strafdossiers van ongeveer 240 beruchte 'Jodenjagers’, SS’ers en Nederlandse politiemensen die gespecialiseerd waren in het opsporen van Joden. In veel gevallen zijn ook achtergronden over arrestaties bekend geworden.

Please login or register to see this link.

Tijdens evenement SSG op 16 april: nieuwe website en lezingen

- Den Haag - Tijdens de zogenaamde Konmakandra van de Stichting voor Surinaamse Genealogie (SSG) op zaterdag 16 april in Den Haag wordt de nieuwe website officieel gelanceerd. Daarnaast vindt er een aantal lezingen plaats.

Please login or register to see this link.

Genealogische software

Actualiteiten

van week 15, april 2011

Please login or register to see this link.

Tot de volgende week

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smiley-upsidedown1.gif" alt="(44">

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...