Jump to content

GeneaNet nieuwsbrief 145, 1 apr 2011


ErickJ

Recommended Posts

  • Member Group

Beginnelingen

Aanmaken via Gedcom: Terugkomende vragen

Hoe nakijken of het doorsturen via Gedcom goed is gelukt?

Het is mogelijk de historiek van uw zendingen na te kijken via het tabblad « Mijn stamboom » en dan « Historiek ».  Daar kan u het detail bekijken van de import van uw gedcom bestand. Elke zending krijgt een referentie, met datum en uur van doorsturen. U kan ook het adres zien van de pc van waar de zending vertrok (« IP-adres »).

Please login or register to see this link.

Genealogische software

Actualiteiten

week 13, 2011

Please login or register to see this link.

Actualiteit

Voorouder Spreekuur Bij Nieuw Land

LELYSTAD - Altijd al meer willen weten over je voorouders? Zelf al bezig met een onderzoek en behoefte aan het advies van een deskundige?

De deskundigen van Nieuw Land bieden je tijdens deze maandelijkse spreekuren gratis informatie en advies waar mogelijk.

Het Voorouder Spreekuur wordt elke laatste vrijdag van de maand gehouden van 10.00 tot 12.00 uur in Nieuw Land te Lelystad.

Please login or register to see this link.

VVF graaft in verleden van bekende wielrenners

ROESELARE - De voorouders van flandriens als Odile Defraeye, Briek Schotte en Gaston Rebry hebben vanaf nu geen geheimen meer. De Vlaamse Vereniging voor Familiekunde (VVF) pakt in het congresnummer van haar tijdschrift uit met de stambomen van elf flandriens uit de vorige eeuw. 'Mensen zijn altijd een beetje benieuwd of ze niet dezelfde voorouders hebben als bekende mensen', zegt hoofdredacteur Wilfried Devoldere. 'Als je genealogie met koers verzoent, dan kom je tot een heel interessant nummer.'

Please login or register to see this link.

TV-programma naar aanleiding van 'Sailing Letters' bij KRO

TV - Op zondag, 1 mei om 21.05 uur op Nederland 2, start de KRO met het tweeluik Brieven Boven Water. In zijn nieuwe programma probeert verslaggever Derk Bolt een aantal in de 17e en 18e eeuw verstuurde (nooit aangekomen) brieven alsnog bij de nazaten van de geadresseerden te bezorgen. Speurt Derk in Spoorloos vaak naar verloren ouders, in Brieven Boven Water leidt het spoor hem naar verre nazaten van oude briefschrijvers.

Please login or register to see this link.

20 jaar Eeklose Dobbelgebakkene

EEKLO - De Eeklose Dobbelgebakkene, het driemaandelijkse tijdschrift van de Geschied-Heemkundige Kring van de Stad Eeklo, is aan zijn twintigste jaargang toe.

Die Geschied-Heemkundige Kring is een verzameling bezige bijen. De balans van twintig jaar werking is meer dan de 3.850 bladzijden Dobbelgebakkenetekst: ook zeven lezingen, drie uitstappen vier grote tentoonstellingen, vier boeken, 260 foto-cd's en enkele duizenden uren zoek- en klasseerwerk in het stadsarchief staan op het conto van de vereniging.

Please login or register to see this link.

Boer zoekt vrouw

Wijhe - "Boer zoekt vrouw†is van alle tijden. Bent u nieuwsgierig of er onder uw voorouders boeren zaten en met welke vrouwen zij getrouwd waren? Kom dan zaterdag 2 april a.s. naar de Oudheidkamer, Kerkstraat 34 in Wijhe op de laatste open dag van dit seizoen die de Historische Vereniging Wijhe organiseert. We gaan samen met u in onze archieven zoeken naar uw familieverleden.

Please login or register to see this link.

Traktatie uit de Gouden Eeuw in Westfries Museum

HOORN - In het weekend van 2 en 3 april is de succesvolle tentoonstelling ‘Smakelijk Eten’ voor het laatst te bekijken. De expositie over de eet- en drinkgewoonten van onze voorouders in de Gouden Eeuw heeft tot op heden meer dan 10.000 bezoekers getrokken.

Please login or register to see this link.

Tot de volgende week 

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smiley-upsidedown1.gif" alt="(44">

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...