Jump to content

Start uitvoering van de overeenkomst tussen Akevoth en de NGV


Ludmilla

Recommended Posts

  • Member Group

Op 1 april 2011 zal een aanvang worden gemaakt met de uitvoer van de overeenkomst, getekend in december 2010, door Amoetat Akevoth en de Nederlandse Genealogische Vereniging.

De doelstelling van deze overeenkomst is het, voor de toekomstige generaties, veiligstellen van de Dutch Jewish Genealogical Data Base (de DJGB), de uitgebreide gegevensbestanden van Akevoth.

Zie de website van Akevoth:

Please login or register to see this link.

Volgens de overeenkomst zullen de gegevensbestanden stapsgewijs, in principe volgens een vierjarenplan, worden overgeheveld naar de NGV.

In het begin zal van de overgang voor de gebruiker geen veranderingen merkbaar zijn (ook de website van Akevoth blijft onveranderd functioneren), langzamerhand zullen er echter organisatorische-structurele veranderingen plaats vinden, die uiteindelijk zullen uitmonden in de opslag van de bestanden in een autonome sectie "Joods Erfgoed" bij de NGV, die als een aparte eenheid zal worden beheerd.

De gegevensbestanden zullen vanaf 1 april onderhouden worden, en eventueel verder ontwikkeld, door een werkgroep "Akevoth" van de NGV, die zal zijn samengesteld uit vrijwilligers van Akevoth en vrijwilligers namens de NGV.

Zoals voorheen, zal de toegang tot de DJGB van uit Internet altijd gratis en toegankelijk blijven voor iedere Internetgebruiker. De bestanden kunnen niet aan derden worden overdragen.

De vraag- en antwoorddienst van Akevoth zal vanaf 1 april (met uitzondering van specifieke vragen op Joods gebied, (die als voorheen door Akevoth behandeld zullen worden) worden ondergebracht bij de helpdesk Akevoth van de NGV (ook hier zullen de vrijwilligers van Akevoth een markante rol blijven spelen).

Het Joodse karakter van de toekomstige sectie "Joods Erfgoed" zal worden gegarandeerd door Akevoth en nadien door een Joodse Commissie van Advies, bestaande uit zes prominente leden namens de Nederlandse Joodse gemeenschappen in Nederland en in Israel.

Voorlopig staan de volgende onderdelen nog buiten de overeenkomst:

1)- Het Stenen Archief

2)- De In Memoriam database

3)- De database van de begraafplaats te Ouderkerk a/d Amstel

4)- Het Drieluik.

Hierin zijn ook andere partijen bij betrokken zoals het Nederlands-Israelitisch Kerkgenootschap (NIK) en het Portugees Israelitisch Gemeenschap (PIG).

Zolang hierover met de betrokken parijen geen overeenkomst is gesloten, worden die als voorheen door Akevoth beheerd.

bron NGV

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...