Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

GeneaNet nieuwsbrief 143, 18 mrt 2011


.E.

Recommended Posts

  • Member Group

Tips en Trucs

De mobiele versie van GeneaNet !

Ongeveer een jaar geleden gelanceerd kent de mobiele versie van GeneaNet een groot succes.  U kan er alle voornaamste diensten van GeneaNet vinden, waar u zich ook maar bevindt en om het even het merk van uw telefoon !

Zoals GeneaNet zal deze mobiele versie ook van look veranderen op 21 maart e.k.  Hierna een klein overzicht van de nieuwe mobiele versie van GeneaNet:

Please login or register to see this link.

Actualiteit

Werken op GeneaNet

GeneaNet  zal onbereikbaar zijn op maandag 21maart tussen ongeveer 9u en 12u  ingevolge het online brengen van de nieuwe grafische charta.

De stambomen blijven via de rechtstreekse link toegankelijk.

Dank voor uw begrip

Please login or register to see this link.

Wat mij boeit … Bidprentjes

ALMELO – Henk Kroeze (68) verzamelt sinds een jaar of vijf bidprentjes voor het Historisch Informatie Punt (HIP). Ze worden gebruikt voor het uitzoeken van gegevens voor genealogie (stamboomonderzoek). Henk: ‘Omdat de data meestal werden overgenomen uit het trouwboekje zijn bidprentjes een vrij betrouwbare bron. Je kunt er vaak de hele levensloop van een mens uithalen. Een graf wordt na 20 of 30 jaar geruimd, maar gelukkig is er dan het bidprentje nog.’ Het verzamelen van bid-, in memoriam- en rouwprentjes of doods-, knekel- en herinneringsplaatjes maakt onderdeel uit van Henk zijn passie voor Almelose geschiedenis en genealogie.

Please login or register to see this link.

10e Limburgse en 1e Interlimburgse Contactdag

Op 20 maart 2011 zal voor de tiende maal de Limburgse Genealogische Dag plaatsvinden. Wij zijn bijzonder trots te kunnen melden dat het tevens de eerste Inter-Limburgse Genealogische Dag zal zijn. Naast de bekende organiserende verenigingen (NGV afd. Zuid-Limburg, NGV afd. Kempen-Peelland en Sectie Genealogie van het LGOG zal namelijk voor de eerste keer Belgische afdeling van VVF Limburg deelnemen aan de organisatie.Daarmee kunnen we met recht spreken van een Inter-Limburgse Genealogische Dag. Naast de vele stands van verenigingen en organisaties uit binnen-en buitenland op het gebied van genealogie biedt deze dag zowel de gevorderde als de beginnende genealoog de mogelijkheid contacten te leggen en gegevens uit te wisselen. Wij willen speciale aandacht schenken aan DNA en genetische genealogie.

Ook zal op deze dag voor de derde keer de Limburgse Genealogische Prijs worden uitgereikt. Dit alles vindt plaats in Zalencentrum ’t Kaar, Stationsstraat 126, 6191 BG te Beek. Het zalencentrum is uitstekend bereikbaar met openbaar vervoer terwijl er tevens meer dan voldoende parkeergelegenheid is. Zodra het volledige programma bekend is, komen we hier natuurlijk op terug. De 10e Limburgse Genealogische Dag, tevens 1ste Inter-Limburgse Genealogische Dag is een samenwerking van:

Sectie Genealogie van het LGOG

NGV afd.Kempen- en Peelland

NGV afd. Zuid-Limburg

VVF Limburg (

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_cool.png" alt="B)">

Dagprogramma

09:45 uur Zalencentrum „'t Kaar†open voor bezoekers

10:15 uur Opening

Welkom door de voorzitter van de voorbereidingscommissie mevrouw Riet Palmen. Opening door de heer Hub Meijers, Burgemeester van Beek. Uitreiking van de Limburgse Genealogische prijs door de voorzitter der jury de heer Guus Janssen.

11:00 uur

Lezing Atlanta zaal: 

Genetische Genealogie door de heer Marc Gabriëls

11:00 uur

Lezing Chicago zaal: 

DNA en Genealogie door de heer Leo Barjesteh van Waalwijk van Doorn

14:00 uur

Lezing Atlanta zaal: 

Genetische Genealogie door de heer Marc Gabriëls

14:00 uur

Lezing Chicago zaal:

DNA en Genealogie door de heer heer Robert Philippo

   

16:00 uur    Paneldiscussie in Restaurant

“Uitdagingen voor de Genetische Genealogie†met de sprekers en moderatoren de heren Jan-Willem Koten en  Toon van Gestel onder voorzitterschap van mevrouw Riet Palmen.

Meer info

Please login or register to see this link.

en

Please login or register to see this link.

Tot de volgende week 

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smiley-upsidedown1.gif" alt="(44">

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...