Jump to content

Digitalisering klappers Ondertrouw A'dam


Ludmilla
 Share

Recommended Posts

  • Member Group

Onlangs is het Stadsarchief Amsterdam begonnen met het digitaliseren van de ondertrouw-klappers over de periode 1578 tot en met 1811. Er zijn permanent 600 klappers niet beschikbaar voor het publiek. Het digitaliseren van de ondertrouwregisters en de bijbehorende klappers zal tot eind juni duren. Het is de bedoeling dat in de tweede helft van 2011 de ondertrouwregisters met index op de website beschikbaar komt.

De ondertrouwregisters zijn de onmisbare schakel bij onderzoek naar personen tussen 1578 en 1811. In de registers worden naast de ondertrouwdatum de namen van bruidegom en bruid, hun geboorteplaatsen, leeftijd, adres en de naam van een getuige (vaak een familielid) vermeld. Daarom geven de ondertrouwregisters als enige bron binnen de serie DTB, door de vermelding van de geboorteplaats, zekerheid om verder te kunnen zoeken in Amsterdam of in een andere plaats. De serie ondertrouwregisters bevat geen hiaten. In de trouwregisters worden naast een trouwdatum alleen de namen van bruidegom en bruid genoemd. De trouwregisters zijn daarom niet geïndiceerd en zullen ook niet worden gedigitaliseerd.

In de laatste fase van dit project worden ook de trouwregisters van de Oude Kerk (1565-1578), de extra-ordinaris intekeningsregisters (1578-1636) en de huwelijksdispensaties (1621-1630) meegenomen in de digitalisering van de ondertrouwregisters en –klappers.

Zie ook:

Please login or register to see this link.

bron cbg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...