Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Scans 'doodsoorzaken' 1940-1945' Stadsarchief Amsterdam zichtbaar


Ludmilla

Recommended Posts

  • Member Group

Vanaf 2013, de periode waarin nog scans aangekocht moesten worden, zijn voor onderzoek in Amsterdam, de beschieting op de

Please login or register to see this link.

, 5200 scans gedigitaliseerd uit de Verklaringen van Overlijden (VvO) en Opgave wegens Overlijden (OWO). En gedigitaliseerd met behulp van enkele leden van SVF, in een speciaal computerprogramma via Mijn Genea. Hierdoor was het mogelijk de juiste doodsoorzaken vast te leggen en te koppelen aan het gebeuren.

Omdat er meer vragen kwam over die periode, o.a. over de slachtoffers bombardement Blauwburgwal, zijn enkele leden doorgegaan om ook de overige periodes te laten scannen.

Dat verliep traag, want er mogen 5 aanvragen per persoon per maand worden ingediend.

Met een extra eindsprintje van het SAA zijn nu alle scans van 1940-1945 in te zien!

 

Zodra je dus het nummer weet van de overlijdensakte, staat veelal ook op de archiefkaart, dan correspondeert dat met het nummer in deze index.

Please login or register to see this link.

 

We gaan gestaag door met de aanvragen voor de andere jaren 1946-1949.

Wilt u ook per maand 5 scans aanvragen, doe dat dan voor een ander inventarisnummer, want in tegenstelling tot het verleden, is nu niet meer zichtbaar wat al door iemand aangevraagd is, en is niet afgeblokt. Het kan dus zijn dat u een aanvraag doet, terwijl diezelfde ook door een ander is gedaan en al in behandeling is. SAA heeft laten weten daaraan te werken.

Ook opletten: klik niet op de knop "Reserveer" want dat is bedoeld uitsluitend voor archiefbezoek. Die knop zal mogelijk vervallen als de scans online staan.

 

SAA biedt de hulp aan om in de toekomst een inventarisnummer als 'project' door hen te laten digitaliseren. Wij hebben nog geen voorkeur aangegeven.

Mocht er grote belangstelling bestaan voor een specifiek archiefnummer, dan kan SVF dat indienen.

 

In ieder geval hopen we dat veel gebruikers deze belangrijke bron zullen vinden.

Team SVF

Edited by Ludmilla
Link to comment
Share on other sites

  • Member Group

Ludmilla,

 

Complimenten voor het verrichtte werk door jullie groep. Geweldig initiatief. Ik ben na de digitalisering van de briefjes met betrekking tot de beschieting op de Dam niet meer verder gegaan. En voor uitbouw van het project is het inderdaad jammer dat er slechts 5 digitaliseringsaanvragen kunnen worden gerealiseerd. Maar het is ook erg fijn dat SAA goed medewerkt.

 

Met vriendelijke groet. Bart

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...