Jump to content

Lidmatenregister Tresoar (Friesland)


Maikel Galama

Recommended Posts

  • Member Group
Maikel Galama

Hoi allemaal,

lang verwacht en vandaag gekomen: Het lidmatenregister van de eerste 5 regio's in Friesland  is vandaag op de Tresoar site geplaatst, origineel en index !

Het bericht luidde alsvolgt:

De zoekmogelijkheden op de website van Tresoar zijn met ingang van vandaag uitgebreid met de registers van lidmaten. Deze registers zijn een belangrijke bron bij het zoeken naar voorouders uit de tijd voor het invoeren van de Burgerlijke Stand (1811).

Bij de zoekresultaten uit de database wordt een link getoond naar de foto van de pagina waar de inschrijving is gevonden. Op dit moment zijn de registers van lidmaten van de eerste vijf regio's beschikbaar.

In de database vindt u gegevens over de registratie van lidmaten bij plaatselijke gemeenten van de Nederduitsche Gereformeerde (sinds 1816: Nederlandse Hervormde) Kerk en de Doopsgezinde Broederschap vanaf eind 16de eeuw tot omstreeks 1850. In het algemeen gaat het om aantekening van belijdenis en inschrijving van attestaties (bij verhuizing), maar sommige predikanten noteerden meer gegevens, zoals overlijden en plaatsing onder kerkelijke tucht.

De database is samengesteld uit tekstbestanden die zijn vervaardigd door de FAF. Wellicht kent u ze als de 'lidmatenklappers' die al geruime tijd op de studiezaal van Tresoar staan.

_________________

Andrys Stienstra

webmaster Tresoar

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...