Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Lidmatenregister Tresoar (Friesland)


Maikel Galama

Recommended Posts

  • Member Group
Maikel Galama

Hoi allemaal,

lang verwacht en vandaag gekomen: Het lidmatenregister van de eerste 5 regio's in Friesland  is vandaag op de Tresoar site geplaatst, origineel en index !

Het bericht luidde alsvolgt:

De zoekmogelijkheden op de website van Tresoar zijn met ingang van vandaag uitgebreid met de registers van lidmaten. Deze registers zijn een belangrijke bron bij het zoeken naar voorouders uit de tijd voor het invoeren van de Burgerlijke Stand (1811).

Bij de zoekresultaten uit de database wordt een link getoond naar de foto van de pagina waar de inschrijving is gevonden. Op dit moment zijn de registers van lidmaten van de eerste vijf regio's beschikbaar.

In de database vindt u gegevens over de registratie van lidmaten bij plaatselijke gemeenten van de Nederduitsche Gereformeerde (sinds 1816: Nederlandse Hervormde) Kerk en de Doopsgezinde Broederschap vanaf eind 16de eeuw tot omstreeks 1850. In het algemeen gaat het om aantekening van belijdenis en inschrijving van attestaties (bij verhuizing), maar sommige predikanten noteerden meer gegevens, zoals overlijden en plaatsing onder kerkelijke tucht.

De database is samengesteld uit tekstbestanden die zijn vervaardigd door de FAF. Wellicht kent u ze als de 'lidmatenklappers' die al geruime tijd op de studiezaal van Tresoar staan.

_________________

Andrys Stienstra

webmaster Tresoar

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...