Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

GeneaNet nieuwsbrief 136, 28 jan 2011


.E.

Recommended Posts

  • Member Group

[move]Actualiteit          Actualiteit          Actualiteit          Actualiteit          Actualiteit          Actualiteit          Actualiteit          Actualiteit          Actualiteit          Actualiteit          Actualiteit          Actualiteit          Actualiteit[/move]

Groninger Archieven houden spreekuur in bieb van Oude Pekela

Op vrijdag 4 februari houden medewerkers van de Groninger Archieven tussen 14.00 en 18.00 uur spreekuur in de bibliotheek van Oude Pekela. Wilt u ook eens wat meer weten over uw voorouders? Of hebt u al eens gezocht, maar weet u niet of u op de goede weg bent? Met deze en andere vragen, bijvoorbeeld over uw huis of over uw woonomgeving, helpen de archiefmedewerkers u graag verder. Deelname aan het spreekuur is gratis en aanmelding vooraf is niet nodig.

Please login or register to see this link.

Schouderklopje voor Abe en meer herinneringen

Fries om utens schrijft boek over zijn tijd in Fryslân:

Leeuwarden - Een mannetje van een jaar of vier zit braaf op een rieten stoeltje op een vrachtboot, varend van de Haanmeerpolder naar Heeg. Om hem heen staan kisten opgestapeld en de gebruikelijke huisraad. De verhuizing naar de boerderij in Heeg is de eerste jeugdherinnering van Kees Witteveen aan Fryslân. Hij haalt hem aan in zijn boek Mijn Friese Familie.

Please login or register to see this link.

Belgisch militaire Erekerkhof Willemstad Nederland

Op 30/5/1940 voer een Rijnaak, de Rhesus127, met 1200 Krijgsgevangenen aan boord over een Duitse magnetische mijn ter hoogte van Willemstad (Noord-Brabant), Nederland.

Het verhaal dezer tragedie en de namen der slachtoffers vinden we hier terug:

Please login or register to see this link.

Over grafstenen en urnenmuren

’s GRAVENMOER - Eli en Dinie Maas uit Den Bosch geven dinsdag 25 januari in restaurant SED in 's Gravenmoer een lezing over begraafplaatsen.

Zij doen dat op uitnodiging van heemkundekring Des Graven Moer.

Het echtpaar houdt zich al sinds 1993 bezig met genealogie en onderzocht zo'n 1.500 begraafplaatsen in het land. Op alle begraafplaatsen in de Langstraat en in het Land van Heusden en Altena hebben Eli en Dinie elk graf gefotografeerd.

Please login or register to see this link.

Grootste archiefkaart Brabant gedigitaliseerd

TILBURG - In het regionaal archief in Tilburg is maandagochtend de grootste archiefkaart van Brabant uit het depot gehaald. De kaart van drie bij vier meter gaat op transport naar Heiloo om daar gedigitaliseerd te worden.

Please login or register to see this link.

Fototentoonstelling 'Kende gè d'n dieje nog' in Berghem

BERGHEM - Heemkundevereniging Berchs-Heem in Berghem houdt komend weekeinde, zaterdag 29 en zondag 30 januari, een speciale fototentoonstelling.

Onder het motto 'Kende gè d'n dieje nog' is het aan de bezoekers van de expositie om verhalen over de 120 getoonde foto's te vertellen en de ontbrekende namen van de gefotografeerden in te vullen.

Please login or register to see this link.

Digitaal Vrouwenlexicon Nederland gereed

De werkzaamheden hebben vijf jaar geduurd en ruim tweehonderd wetenschappers (m/v) hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het Digitaal Vrouwenlexicon Nederland. Met de publicatie van het lemma Marie du Moulin is het Vrouwenlexicon afgerond. Het Vrouwenlexicon bevat de levensbeschrijvingen van duizend-en-één (1001) vrouwen uit de Nederlandse geschiedenis van voor 1900 (geb. voor 1850).

Please login or register to see this link.

[move]Actualiteit software          Actualiteit software          Actualiteit software          Actualiteit software          Actualiteit software          Actualiteit software          Actualiteit software          Actualiteit software          Actualiteit software          Actualiteit software[/move]

Genealogische software

Actualiteiten van week 4, 2011

Please login or register to see this link.

Tot de volgende keer 

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smiley-upsidedown1.gif" alt="(44">

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...