Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Tentoonstelling 'Riddersporen' in Dordrecht vanaf 29 januari 2011


Ludmilla

Recommended Posts

  • Member Group

Please login or register to see this image.

Het CBG heeft twee wapenborden uit zijn collectie uitgeleend voor een tentoonstelling in Dordrecht genaamd Riddersporen. Herinneringen aan Huis te Merwede. De tentoonstelling is vanaf 29 januari tot en met 26 juni 2011 te zien in Het Hof, de sfeervolle expositieruimte in de refter van het voormalige Augustijnenklooster in de oude binnenstad van Dordrecht.

Al bijna 600 jaar staat het ooit stoere en machtige Huis te Merwede, als een verlaten ruïne aan de gelijknamige rivier. Eeuwenlang inspireerde de ruïne tot verhalen, schilderijen en prenten en riep herinneringen op aan lang vervlogen tijden. Dordtenaren van nu kennen hem vooral als plek voor een familiewandelingetje, om te picknicken en te zwemmen of je geheime liefde te ontmoeten. Hoewel de omgeving inmiddels minder romantisch is, brengt dit oudste gebouw van Dordrecht de middeleeuwse geschiedenis tot leven. Begin 2010 werd de ruïne grondig gerestaureerd en dat leverde veel nieuwe informatie op. Reden voor een uitnodigende tentoonstelling. Tijdens de schoolvakanties worden speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd.

In het Heraldisch dossier@CBG

Please login or register to see this link.

vindt u meer informatie over de bewoners van Huis te Merwede en hun familiewapens.

Tentoonstelling is geopend donderdag t/m zaterdag van 1100-1700 uur en zondag van 1300-1700 uur. Vanaf 1 april ook op op woensdag 1100-1700 uur.

Toegang € 3,50, voor kinderen t/m 16 jaar gratis. CJP € 2,50. Rondleidingen etc. op aanvraag. Voor informatie: Erfgoedcentrum DIEP 078-6492311.

Please login or register to see this link.

bron: CBG

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...