Jump to content
Framegote

scan-vraag DTB van Blaricum

Recommended Posts

Framegote

Goedemorgen,

 

Ik ben op zoek naar iemand die voor mij een scan kan maken van 2 pagina's uit het trouwboek van Blaricum. (misschien staat het wel allemaal op 1 pagina)

Het gaat om het huwelijk/de ondertrouw van Elbert Tijmensz Raven met Elbertje Steffens de Zaaijer die op 28 april 1747 voor beiden ƒ3 moesten impost betalen om te mogen trouwen.

Elbertje is niet lang daarna (na slechts 2 kinderen) overleden en Elbert hertrouwde met Eijbetje Jacobs Sas (of Mat), waarvoor zij ook elk ƒ3 moesten betalen aan impost.

Het Noord-Hollands Archief heeft de DTB's in kopie vorm maar scant ze niet. Streekarchief Gooi&Vecht zou ze moeten hebben, maar ik heb echt geen idee hoe ik die op mijn scherm kan krijgen. Ik vind het erg moeilijk navigeren op hun site.

Misschien gaat iemand toevallig bij een van beide archieven onderzoek doen en wil voor mij die pagina's scannen. Dat zou ik zeer waarderen.

 

de reden waarom ik dat zelf niet doe is: ik ben niet zo best ter been en kan daarom niet naar het archief in Haarlem. Ze hebben er geen parkeerplaats voor mindervaliden en de omgeving is "auto-luw" gemaakt.

 

Vast mijn dank.

Frank

 

Edited by Framegote

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...