Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

scan-vraag DTB van Blaricum


Framegote

Recommended Posts

  • Member Group

Goedemorgen,

 

Ik ben op zoek naar iemand die voor mij een scan kan maken van 2 pagina's uit het trouwboek van Blaricum. (misschien staat het wel allemaal op 1 pagina)

Het gaat om het huwelijk/de ondertrouw van Elbert Tijmensz Raven met Elbertje Steffens de Zaaijer die op 28 april 1747 voor beiden ƒ3 moesten impost betalen om te mogen trouwen.

Elbertje is niet lang daarna (na slechts 2 kinderen) overleden en Elbert hertrouwde met Eijbetje Jacobs Sas (of Mat), waarvoor zij ook elk ƒ3 moesten betalen aan impost.

Het Noord-Hollands Archief heeft de DTB's in kopie vorm maar scant ze niet. Streekarchief Gooi&Vecht zou ze moeten hebben, maar ik heb echt geen idee hoe ik die op mijn scherm kan krijgen. Ik vind het erg moeilijk navigeren op hun site.

Misschien gaat iemand toevallig bij een van beide archieven onderzoek doen en wil voor mij die pagina's scannen. Dat zou ik zeer waarderen.

 

de reden waarom ik dat zelf niet doe is: ik ben niet zo best ter been en kan daarom niet naar het archief in Haarlem. Ze hebben er geen parkeerplaats voor mindervaliden en de omgeving is "auto-luw" gemaakt.

 

Vast mijn dank.

Frank

 

Edited by Framegote
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Member Group

Goedenavond,

 

beide inschrijvingen in het gaarderregister van Blaricum zijn op dezelfde scan te vinden bij FamilySearch, zie voor de scan [

Please login or register to see this link.

].

 

met vriendelijke groeten,

Peter

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...