Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

LANDELIJKE ACTIEDAG tegen de bezuinigingen op CULTUUR


Maikel Galama

Recommended Posts

  • Member Group
Maikel Galama

Hoi allemaal,

onderstaande bericht vond ik in mijn mailbox, belangrijk genoeg om door te geven lijkt mij.........

Ook op andere plaatsen zal men aandacht aan de bezuinigingen geven, misschien kunnen andere forummers dat onder deze topic plaatsen ?

Groetjes, Maikel

Overal in het land wordt bezuinigd op cultuur.

Gemeenten, provincies en nu ook het rijk snijden tot op het bot.

Dat heeft desastreuze gevolgen voor de cultuur in onze regio, zowel voor de professionele kunsten als voor de amateurkunst!

Op 20 november is er een LANDELIJKE ACTIEDAG tegen de bezuinigingen.

Het is van belang dat we onze stem laten horen!

Wat kunt u doen?

Kom op zaterdag 20 november naar Leeuwarden en HANG CULTUUR AAN DE WILGEN. Breng zoveel mogelijk vrienden, familie, verenigingsleden mee.

Hoe gaat het in zijn werk?

Neem een klein voorwerp mee dat symbool staat voor je culturele passie. Een oude schilderkwast, een vioolsnaar, een tekening, een oud muziekboek, een verschoten schort dat je voor pottendraaien hebt gebruikt, die ene pruik van die ene rol in dat ene toneelstuk…….

Het geeft niet wat. Het kleine symbool hangen we “aan de wilgen†in het centrum van Leeuwarden. Daarmee tonen we de kaalslag die het gevolg zal zijn van de voorgestelde bezuinigingen.

Waar en hoe laat?

In Leeuwarden zijn 3 verzamelpunten, te weten Keunstwurk, Stadsschouwburg De Harmonie en de Openbare Bibliotheek Leeuwarden.

U bent van harte welkom bij één van deze punten vanaf 13.15 uur. Van daar lopen we om 13.30 uur in een luidruchtige optocht naar de Nieuwestad (bij de Waag). Daar start om 14.00 uur het programma op het hoofdpodium, met optredens van o.a. De Kast en Piter Wilkens.

Op het plein staat een “Wilgâ€, opgericht door Stadskunstenaar Marten Winters, waaraan wij om circa 15.00 uur in stilte onze “cultuur†aanhangen. We verlaten vervolgens de Waag, zodat de kaalslag zichtbaar wordt in een grote hoeveelheid achtergelaten cultuurvoorwerpen.

Mensen meenemen?

Samen gaan met een groepje familie, vrienden of buren is uiteraard leuker en effectiever.

KAN DE FRIESE CULTUUR OP U REKENEN?

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...