Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Hoe moet ik de weg vinden in de Engelse archieven


Josephine Blaauw

Recommended Posts

 • Member Group
Josephine Blaauw

Goedemiddag, hartelijk dank voor het toevoegen aan jullie forum en ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Josephine Blaauw en mijn grootmoeder is Engelse van geboorte. Die kant van mijn stamboom heb ik dus steeds maar laten liggen omdat ik niet begrijp hoe de Engelse archieven werken. 

Ondertussen weet ik er wel iets meer van en is ook bijna niks digitaal te vinden qua scans, maar kan iemand mij uitleggen welke stappen ik moet volgen om het te gaan begrijpen. 

Zover ik weet moet je het district kennen waar je voorouder geboren/gewoond heeft.  Via de site FamilySearch of FreeBMD heb ik dit dus gevonden. (zie bijlage als voorbeeld)  Nu heb ik daarna op sites gekeken van UKBMD.org.uk en Nationaal archives,, maar op die sites klik ik van link naar link en kom steeds weer terug bij het begin.

Ik doe dus gewoon iets helemaal fout! 

 

Ik wil het echt graag zelf leren en daarom deze vraag. Wie kan mij  simpel uitleggen hoe het in elkaar steekt. 

Hartelijk dank. 

 

 

Please login or register to see this attachment.

 

Link to comment
Share on other sites

 • Member Group

Josephine, als ik jou was meldde ik me aan bij een-of-ander genealogisch forum dat (vooral) actief is in het gezochte gebied. Mijn ervaringen daarmee zijn heel goed, mensen zijn ontzettend behulpzaam.

Link to comment
Share on other sites

 • Member Group

Hoi Josephine,

Dit is een akte die redelijk recent is. Die kan je alleen maar aanvragen via 'The General Register Office' en dat kost geld.

Ik doe het regelmatig en dat werkt prima, maar voor een enkele akte weet ik niet of het de kosten waard zijn.

Sinds een paar maanden hebben ze iets nieuws en kan je ook een PDF van de akte digitaal ontvangen.

Tot nu toe kon het alleen schriftelijk en duurde het een paar weken.

 

Please login or register to see this link.

 

Ik zal het voor je invullen en dat straks als screenshots hier toevoegen.

Ik zal daarbij kijken of de digitale kopie mogelijk is zal ongetwijfeld minder kosten.

Kosten zijn £9.25 per certificate, en £6.00 per PDF

Edited by Kèren
Link to comment
Share on other sites

 • Member Group

Dit is het eerste blad wat je moet invullen, zie waar de pijltjes staan, ik heb je screenshot die je in je eerste bericht plaatste als voorbeeld genomen, klik op submit  om naar het volgende blad te gaan.

Please login or register to see this attachment.

 

Dit is blad 2, na invullen klik weer op submit

Please login or register to see this attachment.

 

Blad drie geeft een korte uitleg over de PDF optie [waarvoor ik gekozen heb omdat je voor genealogisch onderzoek geen gecertificeerd document nodig hebt. Ze laten je per email weten wanneer de akte online klaar staat om te downloaden. De akte blijf drie maanden online staan daarna wordt die verwijderd. Vink het hokje aan om aan te geven dat je bovenstaande begrijpt en dat het om een pilot gaat.

Please login or register to see this attachment.

 

Hopelijk lukt het je zo.

 

Edited by Kèren
Link to comment
Share on other sites

 • Member Group
Josephine Blaauw

Petra, ik kan geen juist forum vinden die gespecialiseerd is in de Engelse archieven. Via facebook ben ik lid van Stamboomvragen forum.nl en van Genealogie Stamboom onderzoek en inderdaad als ik een vraag voorleg, zitten op die sites hele hulpvaardige en deskundige mensen die je altijd helpen of een tip de juiste kant op geven. Ik maak niet vaak gebruik van de sites omdat ik het als mijn hobby zie en daar moet je zelf moeite voor doen, maar soms loop je wel eens vast en dan is de helpende hand geweldig om weer verder te kunnen. 

 

Keren, heel hartelijk dank voor de moeite om de formulieren zover voor mij als voorbeeld uit te werken. Ik heb nog 2 vragen, kan ik alleen betalen via een credit card of ook via ideal? 

Mijn tweede vraag is, hoe weet ik nu toch met zekerheid dat ik de juiste persoon gevonden heb. Ik heb de England and Wales Census van 1881, 1891, 1901 en 1911 doorgespit op naam en dacht dus het gezin van mijn overgrootmoeder gevonden te hebben, maar als ik naar de geboorte plaats kijk staat er in 1881 Camberwell Surrey,,, in 1891 Camberwell Londen en in 1901 St Saviour Southwark London. 

En bij de gevonden Census van mijn oma staat geboorte plaats Deptford London, terwijl ik daar een officieel kopie van heb en haar district was Greenwich Londen. 

In hoeveel delen en sub delen was Londen opgedeeld zo rond 1850/1900 weet jij dat toevallig. Wikipedia of andere sites geven daar niet echt antwoord op. 

Ik ben je oprecht dankbaar voor alle hulp om beter te begrijpen hoe de administratie rond 1850/1900 geregeld was in Londen wat betreft het aangeven van geboorte/overlijden of trouwen. 

 

Met vriendelijke groet, Josephine 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

 • Member Group
Josephine Blaauw

Keren, antwoord op de vraag van de creditkaart heb ik al toen ik de site  

Please login or register to see this link.

  aanklikten.   ;D

 

gr. Josephine

Link to comment
Share on other sites

 • Member Group

Een paar punten om te weten wanneer je met de UK indexen werkt:

1.

De indexen werken met “Registration Districts” ie waar een BMD event (Birth/Marriages/Deaths) werd aangegeven (Vergelijkbaar met een administratieve gemeente zoals bv Menaldumadeel). In jouw geval is dit "Registration District” Greenwich.

St. Nicholas Deptford London bevond zich van 1837 tot 1930 in “Registration District” Greenwich (NB De parish of St. Nicholas Deptford werd in 1930 opgeheven en werd opgenomen in de parish of Borough of Greenwich)

Dezelfde parishes kunnen in verschillende counties worden gevonden. E.g. St. Nicholas Deptford was van 1839-1889 in Kent en van 1889-1930 in London!

2.

De indexen zijn gegroepeerd in 4 Kwartalen. Dus wanneer je bv APR 1900 of JUN 1900 (dit veschilt per bron) ziet, dan is dit voor de maanden april/mei/juni oftewel het hele tweede kwartaal van 1900

3.

In Nederland wordt van je verwacht dat je een geboorte snel aangeeft. Dit hoeft niet het geval te zijn in de UK. Registratie kan dus soms tijden na een geboorte plaatsvinden.

 

Josephine,  ik heb al even naar je familie gekeken en weet al zo'n beetje hoe het in elkaar zit (inclusief het Canadese gedeelte). Als je wat persoonlijke hulp wil hebben met interpretatie/scans etc, dan is het misschien efficienter als we het per email even voortzetten.

 

groetjes Sylvia

 

Link to comment
Share on other sites

 • Member Group

Josephine, voor de zekerheid: ik bedoelde een Engels forum. Een genealogisch forum, niet zozeer een archief-forum in het algemeen.

Degene waar ik me indertijd inschreef: 

Please login or register to see this link.

Maar het zal handiger zijn dat je met Sylvia verder werkt, lijkt me. Die kan alles!

Link to comment
Share on other sites

 • Member Group

“die kan alles”?  Was dat maar waar .. LOL .. Maar dank je wel Petra, dat was wel een heel leuk compliment big_

Ik besef hoe het is als een beginner te zijn in buitenlandse archieven: Veel vallen en opstaan. Er zijn dingen die je door ervaring wel zelf kan leren, maar dat kan een tijdje duren. Voor sommigen is dat ook wat makkelijker dan voor anderen. En wat extra toegangen tot bepaalde bronnen helpt ook.

groetjes, Sylvia

 

 

Edited by Ozlady
Link to comment
Share on other sites

 • Member Group
Josephine Blaauw

Dank je Petra, ik bewaar de link van dit forum en moet bekennen dat een Engels forum mij een beetje afschrikt. Ik kan het aardig lezen en verstaan, maar schrijven daar krijg ik al zweethandjes van. Mijn Engels is niet meer dan schoolengels en dan ook nog eens van 45 jaar geleden. hahaha . Het gebrek aan kennis van al die ambtelijke taal maakt het voor een beginner in het Engels niet makkelijker. Gelukkig is er meestal de mogelijkheid om de pagina te vertalen. 

 

Sylvia, je bent echt goed zoals Petra al zei. Om zo snel ook al het Canadese deel te begrijpen.... echt heel knap. Ik heb hier ruim 14 dagen bijna alle vrije tijd aan besteed. 

Heel fijn dat je mij wilt helpen om te leren hoe de archieven werken, want dat het nu nog heel ingewikkeld is is duidelijk. Gisteravond heb ik de link die Keren mij stuurde nog even verder bekeken en daar staat een rubriek in van de "meest gestelde vragen:,  daar kan ik vast ook veel uithalen. 

Mijn mailadres is "verwijderd"

 

Mijn zoektocht is niet alleen maar het vastleggen van een stamboom, maar vooral de gaten kunnen opvullen hoe het leven van onze oma (A.M. Gardner) eruit gezien heeft tussen 1908 toen haar moeder vertrok en 1916 toen ze zelf vertrok naar Canada. 

Mag ik iedereen alvast bedanken voor de reacties en hulp tot zover. 

 

Groetjes, Josephine

Edited by sadminF
email verwijderd om spam te voorkomen
Link to comment
Share on other sites

 • Member Group

Josephine, ik heb je email overgenomen. Het lijkt me verstandig wanneer je het nu verwijdert van je bericht ...

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
 • Create New...