Spring naar bijdragen
Enno Borgsteede

Kerkelijk huwelijk Henricus Borgsteede en Christina Hendriks, Amsterdam, De Liefde

Recommended Posts

Enno Borgsteede

Mijn grootouders van vaderskant, in de titel hierboven genoemd, trouwden op 7 februari 1929 in de Amsterdamse Katholieke Kerk "De Liefde", ook wel bekend als Parochiekerk van de HH. Nicolaas en Barbara, zie wikipedia https://nl.wikipedia.org/wiki/De_Liefde_(Amsterdam)

 

Van dit huwelijk zijn mij geen scans on-line bekend. FamilySearch heeft voorzover ik kan zien geen enkel DTB-boek van na 1811, en de index van het stadsarchief stopt ook bij die datum. In de inventaris kom ik ook niet verder: https://archief.amsterdam/inventarissen/inventaris/443.nl.html

 

Daarom hierbij de vraag of iemand een andere weg weet, on-line, of binnenkort in het archief komt, en wil kijken naar het trouwboek van dit jaar. Ik vond in de inventaris wel een boek met bannen, en dat heb ik on-line doorgebladerd, maar daar zie ik hun huwelijk niet. Dat boek is ook vrij lastig te doorgronden, omdat er vrijwel geen jaartallen in staan.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Bart

Op 1 januari 2014 ontstond in Amsterdam West de RK Parochie Emmaüs, uit een fusie van de parochies van de H. Drie-eenheid, VVL en H. Maria Magdalena.
De parochie van de H. Drie-eenheid onstond in 2004 als een fusie van de parochies van de H. Franciscus van Assisi (bekend als “De Boom”), van de H. Augustinus (West) en van O.L.V. van Altijddurende Bijstand (bekend als de “Chassé”).
De parochie VVL ontstond uit een fusie van de parochies van de H. Vincentius à Paolo, van de H.H. Nicolaas en Barbara (“De Liefde”) en van het Heilig Hart (Vondel).
In 2007 werd de Chassékerk definitief gesloten. In 2012 volgde de Magdalenakapel. In 2013 sloot De Liefde definitief haar deuren.
Meer informatie over de geschiedenis van de kerken vindt u in de kopjes hiernaast.

http://www.rkamsterdamwest.nl/geschiedenis

 

Wellicht kun je met die parochie kontakt opnemen om te horen waar de originele boeken zijn opgeslagen. Misschien bij bisdom Haarlem? In het Noord Hollands Archief vind ik niets van die aard.

 

met vriendelijke groet, Bart

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Enno Borgsteede

Beste Bart,

 

Bedankt voor de tip. Ik heb contact gezocht met de parochie, en per mail een scan van het huwelijk ontvangen. Het trouwboek bevindt zich inderdaad nog in de parochie, en wel in de Boomkerk. Het is het 'Liber Matrimoniorum' 1918-2013 van de v.m. Parochie van de HH. Nicolaas en Barbara 'De Liefde'.

 

Er is speciaal voor mij een scan gemaakt van specifiek dit huwelijk, dus niet van de complete pagina's, en ik neem daarom maar even aan dat men hier niet echt op is voorbereid. Ik zal de parochie zo even een bedankmail sturen, en ik dank jou, omdat ik zelf al helemaal in de gedachte zat dat alle oude boeken al in de archieven verdwenen waren.

 

vriendelijke groeten,

 

Enno

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Bart

Fijn dat het gelukt is.

 

met vriendelijke groet, Bart

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om commentaar te plaatsen

Je moet lid zijn om commentaar achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan voor onze forum. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×