Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Nieuwe serie Verborgen Verleden najaar 2016


sadminF

Recommended Posts

  • Beheerder

Beste forumleden,

 

Verborgen Verleden start volgende maand weer met een nieuwe serie.
De eerste uitzending is op zaterdag 15e oktober om 20:30 op NPO2 met René Froger.

De anderen die meedoen zijn:
Herman van der Zandt
Isa Hoes, 
Twan Huys
Jeroen Krabbé
Nelleke Noordervliet
Rick Nieman en
Pieter van den Hoogenband 

 

De volgorde en de \ uitzenddata hiervan heb ik niet gevonden, maar neem aan dat het iedere zaterdag wordt uitgezonden.

 

Met een genealogische groet, 

sadminF - beheerder

Link to comment
Share on other sites

  • Beheerder

Toch nog de lijst met namen en uitzenddata, bedankt forumlid Richard voor de hulp!

 

22 oktober: René Froger

Ras-Amsterdammer René Froger, geboren en getogen in de Jordaan, ontdekt dat zijn familie nog meer geworteld is in het Amsterdamse amusement dan hij al dacht. Zijn vader was de volkszanger Bolle Jan die samen met zijn moeder optrad als het duo Jan en Mien. Dat was bekend, maar verder terug in het verleden vindt René nog meer artiesten. Wat René helemaal niet verwacht, is dat zijn roots ook ver buiten de Jordaan terug te vinden zijn. 

 

29 oktober: Herman van der Zandt

Herman van der Zandt, tot voor kort nieuwslezer en nu presentator van Studio Sport en Met het mes op tafel, zoekt zijn familiegeschiedenis in Zuidoost-Brabant. Zelfs in het dorp waar zijn familie al generaties woont, blijken nog onbekende verhalen te ontdekken. Eén gebeurtenis heeft zelfs geleid tot een feestdag die nog jaarlijks wordt gevierd. Daarnaast blijken voorouders van Herman een rol te hebben gespeeld in de vaderlandse maritieme geschiedenis.

 

5 november: Isa Hoes

Actrice Isa Hoes is benieuwd naar haar joodse verledenVader Hoes is van katholieke afkomst; haar moeder is joods. Haar joodse voorouders is in de loop der eeuwen weinig ellende bespaard gebleven, want antisemitisme lijkt wel van alle tijden. Desondanks wisten haar voorouders zich op te werken tot succesvolle burgers van Nederland en Europa. 

 

12 november: Twan Huys

Presentator Twan Huys is zeer verbaasd wanneer hij tijdens zijn zoektocht vooral buiten zijn geboorteprovincie Limburg moet zijn om zijn voorouders te vindenOok verwacht hij eigenlijk alleen maar verhalen over armoede en ellende. Die zijn er, maar er is meer. Sommige voorouders bewogen zich in zeer verrassende milieus.

 

19 november: Jeroen Krabbé

Acteur en schilder Jeroen Krabbé vermoedt dat zijn oorsprong bij joodse emigranten uit Zuid-Europa ligt. Daar krijgt hij bijna gelijk in. Maar zijn familiegeschiedenis zit toch net even anders in elkaar. Hij gaat wel op reis, maar naar een land dat hij totaal niet had verwacht. Hij kan zelfseen nieuw paspoort aanvragen.

 

26 november: Nelleke Noordervliet

Schrijfster Nelleke Noordervliet is geboren in Rotterdam, maar weet dat haar voorouders ook in Leiden woonden. Dat klopt, maar wat ze daar deden en hoe lang ze daar al woonden ontdekt ze nu pas. En ooit kwam haar familie heel ergens anders vandaan. Nelleke reist haar voorouders achterna.

 

3 december: Rick Nieman

Presentator Rick Nieman weet – zoals de meeste mensen – heel weinig van zijn familiegeschiedenis. Maar zoals het een goed journalist betaamt, is hij er wel heel nieuwsgierig naar. Die nieuwsgierigheid drijft hem naar streken en voorouders die hem totaal onbekend waren maar die nu toch heel vertrouwd en dichtbij blijken te zijn.

 

10 december: Pieter van den Hoogenband

Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband wil vooral meer weten over zijn grootouders aan vaders kant van de familie en hun voorouders. Oma Loes is nog maar kort geleden overleden en toen Pieter druk was met zijn sportcarrière, vroeg hij haar niet zo vaak naar haar familiegeschiedenisDat er een band is met Indonesië weet Pieter wel, maar hoe langdurig, hecht en persoonlijk die is, ontdekt hij pas in deze laatste aflevering van dit seizoen van Verborgen verleden.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...