Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Genealogische registers Bommelerwaard digitaal


Ludmilla

Recommended Posts

  • Member Group

Het Streekarchief Bommelerwaard heeft een grote hoeveelheid gedigitaliseerde registers aan de digitale studiezaal toegevoegd. Alle primaire genealogische bronnen voorzover deze openbaar en bewaard zijn, zijn nu online te raadplegen. In totaal betreft het zo'n 139.000 scans. Aan de indexering wordt hard gewerkt. De genealogische database bevat inmiddels al meer dan 819.000 records. Als alles klaar is wordt het miljoen ruim gepasseerd.

Beschikbaar zijn nu:

- Akten van de Burgerlijke Stand: geboorten tot en met 1909, huwelijken tot en met 1934 en overlijdens tot en met 1959. Alle akten kunnen nu conform de openbaarheidstermijnen van 100 jaar voor geboorten, 75 jaar voor huwelijken en 50 jaar voor overlijdens online geraadpleegd worden. De komende jaren wordt telkens op 1 januari het volgende jaar openbaar gemaakt.

- Bevolkingsregisters: alle registers inclusief vertrek en vestigingsregisters, registers van dienstboden, schipperregisters en omnummeringsregisters die zijn aangelegd bij de verandering van een wijknummering naar een straatsgewijze adressering. De bevolkinsgregisters zijn allemaal geïndexeerd. De registers met dienstboden en schippers worden nu verwerkt. De vertrek- en vestigingsregisters en de omnummeringsregisters worden niet geïndexeerd.

- Kerkelijke en burgelijke registraties van doop, geboorte, huwelijk, overlijden, begraven en lidmaatschap vóór 1811: alle bekende registers zijn gedigitaliseerd, ook de registers die nog bij de kerken ter plaatse berusten en bij het Bisschoppelijk Archief. Het archief heeft ook alle huwelijken die voor de plaatselijke schepenbanken zijn voltrokken en genoteerd staan in de registers van de vrijwillige rechtspraak gedigitaliseerd en geïndexeerd.

Please login or register to see this link.

Link to comment
Share on other sites

Guest Masje II

Hallo Ludmilla,

Heb toch weer wat aanvullingen gevonden op de al gigantische 307 pagina's tellende genealogie Treffers.

Morgenavond nog even de familie Den Treffer doornemen.

mvg, Masje II

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...