Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Transcriptie Opdracht


MathisV

Recommended Posts

  • Member Group

Hallo iedereen,

Ik heb een opdracht gekregen die deels gebaseerd is op de transcriptie van een 16tal pagina's. Nu vroeg ik me af of iemand hulp zou kunnen bieden bij drie pagina's.

 

De eerste twee teksten komen uit een schoutrekening. Volgens mij staan er telkens gepleegde misdaden en de daarbij aansluitende straffen vermeld (bovenste link), maar wat die zijn weet ik niet. Aan de laatste pagina kan ik al helemaal niet uit, maar volgens mij staat er ongeveer wel hetzelfde als bij de vorige.

Please login or register to see this link.Please login or register to see this link.Het volgende fragment komt uit een schepenregister. Hier zit het probleem in het ontcijferen van de verscheidene rechtshandelingen die er beschreven worden. Weer moet ik toegeven dat ik hier werkelijk niets van kan maken.
 

Please login or register to see this link.

Een specifiek forum voor dit soort vragen heb ik nergens gevonden dus ik hoop dat dit geen probleem is. Ook besef ik dat de documenten langer dan gebruikelijk zijn en wil ik jullie mijn werk niet laten doen maar aangezien ik nog maar een viertal lessen paleografie gekregen heb en ik reeds een taak van dit formaat moet doen loop ik wat vast. 

Alvast bedankt.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Beheerder

Beste MathisV,

 

Allereerst van harte welkom op ons forum!

Het is helemaal geen probleem om hier uw verzoek om hulp bij transcriptie te plaatsen.

Ik begrijp uit uw bericht dat u een cursus paleografie volgt en dat de opdracht komt uit een schoutrekening is, weet u ook welk jaar of periode en plaats?

 

Om u zich toch te oefenen in het schrift, zou het een goed idee zijn om wat u wel kan ontcijferen hier te plaatsen en puntjes op de voor uw onleesbare woorden?

Onze forumleden die meer ervaren zijn kunnen u dan adviseren voor de 'gaten' in de tekst.

En daarop uitleg geven. Zo leert u er meer van dan de hele pagina's te laten transcriberen door de forumleden.

 

Succes!

Met een genealogische groet, sadminF 

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...