Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Paulina van den Broek 1904-1947 vermoord?


Peter

Recommended Posts

  • Member Group

Paulina van den Broek wordt op 28-12-1904 te Roosendaal geboren als dochter van Jacobus van den Broek en Josona Cornelia Mabilot, zij overlijd op 26-07-1947 te Roosendaal, op 09-05-1939 huwt zij te Roosendaal met Petrus Johannes Luijks. Petrus Johannes Luijks wordt op 23-01-1904 te Steenbergen geboren als zoon van Willem Luijks en Anna Maria van Hees, zijn overlijdensdatum is mij nog onbekend.

 

Vind op Delpher het volgende krantenartikel

 

Please login or register to see this link.

 

Hier word melding gedaan dat Paulina op 24-07-1947 het slachtoffer zou zijn van een moordaanslag waaraan zij uiteindelijk overlijd op 26-07-1947, heb de overlijdensdatum al gechekt op stadsarchief van Roosendaal, en deze klopt, wat mij vreemd overkomt is dat Paulina als Mej wordt aangeduid, terwijl Paulina gewoon een gehuwde vrouw is. Zijn dit 2 verschillende Paulina's of is de aanduiding Mej niet correct.

Link to comment
Share on other sites

  • Member Group

Kwestie van stand, moet je rekenen... Toen nog steeds!

"Vrouw" is het gewone volk, mej. is nette middenstand (of een bloedjong wicht van hogere stand), mevrouw hoger in de hiërarchie.

Link to comment
Share on other sites

  • Member Group

Petra, dank je voor je uitleg, dan zal hier waarschijnlijk optie 2 (nette middenstand) bedoeld worden, optie 3 (bloedjong wicht) valt af als je naar haar leeftijd (42) kijkt

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://stamboomvragenforum.nl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...