Spring naar bijdragen
RPG

Transcriptie doopakte

Recommended Posts

RPG

Wie kan mij helpen te ontcijferen: - - Wat er staat tussen getauft und en 7 Maij 1752 --- en de gehele onderste regel betreffende de plaats van herkomst van Catharina Sophia Amendin-Hin Het betreft de doop van Johan Wilhelm Paulij, zoon van Philip Paulij afkomstig uit Dachsenhausen in het Darmstätchen in Hessen en echtgenote Eva Margaretha Schmidin geboren te Roberthofen in Hessen (niet te vinden in de Hessen maar moet waarschijnlijk zijn Ruppertshofen). Getuigen zijn Andreas Wilhelm Rosa Capit. in het 1e Bataillon v.h. 2e Regiment Oranien Nassau, afkomstig uit Anspach en Catharina Sophia Amendin (geb. Hin).

post-129-0-58806500-1423175633_thumb.jpg

bewerkt door RPG

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
RPG

Na lang zoeken enkele tips denk ik dat het zou kunnen zijn "Winterbach under dem Canton Altmühl gehörig" Winterbach komt tweemaal voor in Rijnland-Palts. Echter het Canton altmuhl kan ik niets over terug vinden.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
RPG

De doopinschrijving vond plaats in Maastricht, wat ook bij de andere welke ik plaatste het geval was. Dom van mij dat niet erbij te melden. Wat betreft dat het in Hessen betreft zou overeenkomen met de ouders en getuigen welke daar allen vandaan kwamen. Alleen vraag ik me nog af welk Canton het was, In elk geval heel erg bedankt voor de hulp.

 

Groetend Robert

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om commentaar te plaatsen

Je moet lid zijn om commentaar achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan voor onze forum. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×