Spring naar bijdragen
Elya Salie

OPROEP: aan nazaten en familieleden van de paupers

Recommended Posts

Elya Salie

DE PAUPER PORTRETTEN - Geef een gezicht aan het verleden

Voor het nieuwe project “DE PAUPER PORTRETTEN†van fotograaf Wouter Jansen en theatermaker en regisseur Tom de Ket zijn wij op zoek naar de afstammelingen van de Paupers uit de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid in de 19de eeuw. Voor de Pauper Portretten Expo willen we portretten maken van 100 nakomelingen.

De 100 portretten zijn een eerbetoon aan onze vergeten voorouders en vormen samen de basis van een boek. De portretten worden tentoongesteld tijdens een rondreizende expositie die 10 steden in Nederland zal aandoen. Zo geven we met dit project de naamlozen van toen, vandaag een gezicht en wordt een verborgen geschiedenis zichtbaar.

STICHTING PAUPER PORTRETTEN wil laten zien dat een relatief kleine groep kolonisten nu, 150 jaar later, afstammelingen heeft in alle gelederen van de maatschappij. Rangen en standen van toen hebben inmiddels geen enkele waarde of betekenis meer. De stichting wordt ondersteund door provincie Drenthe en het Amsterdams Fonds voor de Kunst en werkt nauw samen met het Drents Archief.

Wouter Jansen wil met de PORTRETTEN een waardig, verstild beeld schetsen. Een eerlijke foto met zoveel mogelijk natuurlijk licht. Het liefst komen we fotograferen in uw echte woon, werk of leef omgeving.

AANMELDEN: Heeft u wortels in de koloniën van de Maatschappij van Weldadigheid? Geef u dan nu op om geportretteerd te worden.

Mail de volgende gegevens naar: info@pauperportretten.nl

NAAM, (VOORMALIG) BEROEP, LEEFTIJD, GESLACHT, ADRES, EMAIL EN TELEFOONNUMMER

Om de diversiteit, die voortkomt uit dit gezamenlijk verleden, zo goed mogelijk weer te kunnen geven vragen we u, zo mogelijk, ook een recente FOTO van uzelf en eventuele familieleden toe te sturen.

U ontvangt achteraf uw eigen portret op A4

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om commentaar te plaatsen

Je moet lid zijn om commentaar achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan voor onze forum. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×