Jump to content
Petra

Kopiëren

Recommended Posts

Petra

Jullie hebben hier wel hèèl veel werk aan... mijn complimenten.

 

Ik heb inmiddels ook een probleem te melden. Twee zelfs.

Als ik iets heb gekopieerd (ctrl/c of anderszins) kan ik het niet in een bericht plaatsen. Andersom lukt het wel!

 

En twee: als ik iets in een rubriek wil lezen kan dat wel als ik eerst de kop van de rubriek aanklik en daarna de kop van het onderwerp, maar NIET als ik de blauwe tekst meteen rechts van de avatar van de bijdrager (laatste bericht) aanklik. Sorry voor de amateuristische omschrijving van dit probleem, ik had het met kopiëren willen tonen, maar dat kan dus ook niet (zie boven).

Hetzelfde was aanvankelijk het geval met de blauwe tekst helemaal rechts (de "nieuwste berichten")  maar dat is inmiddels verholpen.

 

Petra.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sadminF

Beste Petra,

Bedankt voor uw compliment!

Is het mogelijk om het gekopieerde van de uitleg via een email toe te sturen?

Visueel iets zien helpt enorm, samen met tekst.

En zou ook graag horen welk gekopieerde stukje niet lukte om in het bericht te plaatsen.

Zal er vanavond naar kijken.

Bedankt voor het melden.

Met een genealogische groet,

sadminF

Share this post


Link to post
Share on other sites
sadminF

Beste Petra,

 

Het is als ik goed lees, de volgende link (zie rood pijltje) dat niet werkt?

 

Please login or register to see this attachment.

  klik op afbeelding voor vergroting.

Bij mij werkt het wel, ook als ik als normaal forumlid erop klik.

Ook het kopiëren in een bericht zelf lukt mij gewoon.

 

Nu zijn er wel weer wat instellingen aangepast kunt u het nog eens proberen?

Ik hoor het graag.

 

Met een genealogische groet,
sadminF

Share this post


Link to post
Share on other sites
Petra

Dag sadminF,

 

Klopt precies en het geldt nog steeds. Als ik daarop klik... deze pagina kan niet worden weergegeven. Het gebeurt in het hoofdmenu maar ook als ik al in het draadje zit en rechts het "laatste bericht" probeer aan te klikken. Alleen als ik links alle trappen volgt, lukt het.

 

 

Ik heb zojuist een fraaie link (wel een hele lange) geprobeerd te plaatsen. Gekopieerd en in dit lopende verhaaltje geprobeerd neer te zetten. Niet dus: het vakje blijft blanco.

 

Petra.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sadminF

Beste Petra 

Welke browser gebruikt u?

En kunnen er instellingen binnen de browser voorkomen die dit kunnen veroorzaken?

 

Met een genealogische groet,

sadminF 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Petra

Ik gebruik Internet Explorer en ik heb nooit eerder zo'n probleem gehad, met geen enkel forum (en ik ben lid van verscheidene, ook buiten de genealogie).

Naar instellingen moet je me niet vragen... geen notie.

Petra.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sadminF

Beste Petra 

Zelf heb ik geen Windows dus ik ga proberen om ergens een Windows computer te vinden. 

En bekijken of ik uw probleem kan nabootsen.  

Heel vervelend allemaal, mijn excuses daarvoor. 

 

Met een genealogische groet,

sadminF 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Petra

Ach, dit soort kinderziekten hoort erbij. En dat specifieke aanklikken, daar kun je aan wennen.

Maar niet-kunnen-kopiëren, dat is toch wel lastig.

Ik zou zeggen, er zijn toch wel meer forumleden die I.E. gebruiken... is er niemand die dit probleem ook heeft?

Petra.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Archie

Petra / SadminF,

 

"Ach, dit soort kinderziekten hoort erbij. En dat specifieke aanklikken, daar kun je aan wennen.
Maar niet-kunnen-kopiëren, dat is toch wel lastig.
Ik zou zeggen, er zijn toch wel meer forumleden die I.E. gebruiken... is er niemand die dit probleem ook heeft?

Petra."

 

Please login or register to see this link.

 

Dit is gekopieerd in I.E. versie 9

Share this post


Link to post
Share on other sites
Archie

Petra / SadminF,

 

"Ach, dit soort kinderziekten hoort erbij. En dat specifieke aanklikken, daar kun je aan wennen.
Maar niet-kunnen-kopiëren, dat is toch wel lastig.
Ik zou zeggen, er zijn toch wel meer forumleden die I.E. gebruiken... is er niemand die dit probleem ook heeft?

Petra."

 

Please login or register to see this link.

 

Dit is gekopieerd in Firefox 31.0

Share this post


Link to post
Share on other sites
sadminF

Beste Archie,

Bedankt voor de melding.

Het helpt om verder te denken wat er bij Petra's browser aan de hand kan zijn.

Met een genealogische groet,

sadminF

Share this post


Link to post
Share on other sites
Petra

Tsja...

Ik heb echt nooit problemen met kopiëren. Mijn browser heeft daar totaal geen bezwaar tegen.

Maar als ik het bericht van Archie hierboven in een blok zet (en ctrl/c doe, of rechtsklik en dan kopieer) komt er in dit reactie-kadertje helemaal niets te staan. Blanco. Idem als ik uit een andere bron iets probeer te importeren.

Petra.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Archie

@ Petra,

 

Dit programma vond het noodzakelijk om twee keer het bericht te plaatsen. Het eerste bericht was nog niet af.

Ik heb de inhoud verwijderd.

 

Archie

Edited by Archie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Archie

Petra,
 
Ik begrijp de strofe: "Maar als ik het bericht van Archie hierboven in een blok zet" niet. Wat bedoel je daarmee?

Hoe selecteer jij de tekst? Ik doe als onderstaand.

Ik had een afbeelding geplaatst, maar het systeem weigert deze. Die afbeelding staat nu als bijlage.

Alvorens die te kunnen plakken (de 4e  icon van rechts), krijg je waarschijnlijk een tussenscherm waarin je het te plakken geheel kunt plaatsen.

 

Heb je al geprobeerd om de door jou geselecteerde tekst te plakken in het kladblok van Windows? [Hiermee vervalt wel alle (bijzondere) opmaak].

 

Er staan in deze editor diverse belangrijke icons, bovenste rij, alle vijf aan de rechterkant. Heb je die al bekeken?

Zij hebben alle vijf met kopieer- en plakwerk te maken. Om de hulptekst te zien even met je muis er op gaan staan.

 

Bovendien is in deze editor je rechtermuisknop een krachtig instrument.

 

Welk versienummer heeft jouw I.E. ?

 

En als je wilt weten of het daar aan ligt, dan even een andere browser installeren.

 

Succes, ik zie wel hoe het verder gaat.

 

Archie

 

Please login or register to see this attachment.

Edited by Archie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Archie

@ SadminF,

 

Ik weet niet of ik dit bericht onder een nieuw kopje had moeten plaatsen, maar het plaatsen van mijn vorige bericht gaat niet van een leien dakje.

 

Al haperend schijnt het uiteindelijk wel opgenomen te worden. Maar dat kan ik pas zien als ik de procedure na enige tijd afbreek.

Ik denk niet dat dat de bedoeling is.

 

Archie

Share this post


Link to post
Share on other sites
sadminF

Beste Petra en Archie,

Het lijkt steeds vreemder te worden. Ik zal morgen als alles goed gaat via mijn eigen computer een Windows PC kunnen overnemen.

Hopelijk lukt het dan wat meer van Petra's probleem te begrijpen en een oplossing te vinden.

Archie dat haperen heb ik ook een keer meegemaakt, dacht dat het aan onze internetverbinding lag. Blijkbaar is het wat anders, ook daar zal ik dus in moeten duiken. Inderdaad wordt het bericht wel geplaatst en dat is na de hapering te zien.

Nu ben ik geen expert en als ik het niet zelf kan oplossen zal ik hulptroepen moeten inroepen.

Met een genealogische groet,

sadminF

Share this post


Link to post
Share on other sites
RichardK

Ik heb hezelfde probleem: het is niet mogelijk om iets vanaf het klembord in een reactie op de bericht te plaatsen met CRTL+V.

 

Ik werk met IE 11 onder Windows 7.

Stamboomvragenforum is de enige plek waar ik niet kan plakken, elders (andere sites, apps en programma's) lukt het wel.

 

Groeten van Richard

 

PS ik heb het net ook gemeld aan SadminF

Share this post


Link to post
Share on other sites
RichardK

Een tekstjes gekopierd uit Kladblok

 

Dit is geplakt vanuit FireFox, onder Windows 7. Daar lukt het dus wel en onder Internet Explorer niet.

 

Het probleem zit dus bij IE (ik gebruik versie 11)

 

Groeten van Richard

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ludmilla

"Ach, dit soort kinderziekten hoort erbij. En dat specifieke aanklikken, daar kun je aan wennen.
Maar niet-kunnen-kopiëren, dat is toch wel lastig.
Ik zou zeggen, er zijn toch wel meer forumleden die I.E. gebruiken... is er niemand die dit probleem ook heeft?

Petra."

 

Please login or register to see this link.

 

Dit is gekopieerd in I.E. versie onbekend

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lily
Ik heb deze tekst geschreven in kladblok en gekopieerd in dit bericht geplakt.
Ook de url is gekopieerd. En dit alles met Chrome!

 
De url is in het bericht via het icoontje in het schermpje gekopieerd.

Ga het nu in IE proberen..........
 
Groetjes,
Lily

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lily

Ik heb deze tekst geschreven in kladblok en gekopieerd in dit bericht geplakt.
Ook de url is gekopieerd. En nu met IE 11
 

Please login or register to see this link.

 

En dat gaat goed!!!
Lily
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Bram Frank

Probeer  nu in IE 11:

 

Ik heb deze tekst geschreven in kladblok en gekopieerd in dit bericht geplakt.
Ook de url is gekopieerd. En dit alles met Chrome!
 
 
Ik heb deze tekst geschreven in kladblok en gekopieerd in dit bericht geplakt.
Ook de url is gekopieerd. En dit alles met Chrome!

 

Please login or register to see this image.

Afbeelding plaatsen lukt ook mbv url

Share this post


Link to post
Share on other sites
joke andriessen

Overledene:Catharina Bisjot Leeftijd:78 Jaar

Beroep:zonder beroep

Relatie:Johannes Hermanus Jansen

Relatiesoort:Weduwe van

Vader:Nn NnBeroep:-Moeder:Nn Nn

Beroep:-

Gebeurtenis:Overlijden

Datum:zondag 28 mei 1899

Gebeurtenisplaats:Rheden

Please login or register to see this link.

Dit heb ik met I.E. geplaatst. toen ik vrijdagavond als antwoord op de zoekvraag dit wilde kopiëren en plakken lukte het niet.

Groet, Joke

Share this post


Link to post
Share on other sites
joke andriessen

Na het plaatsen kreeg ik bericht: deze pagina kan niet worden weergegeven.

 

Als ik rechts op hoofdpagina op het onderwerp klik krijg ik dezelfde mededeling.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
sadminF

Beste Joke,

Dat klinkt positief.

Uw laatste melding heeft denk ik te maken met hetzelfde probleem wat Archie ook had.

Daaraan werk ik nu, lastig probleem dat wel.

Met een genealogische groet,

sadminF

Share this post


Link to post
Share on other sites
sadminF

Beste Petra en andere forumleden,

 

Even alles op een rijtje zetten:

  1. Er is / was een probleem met de links naast de avatars. [iE]
  2. Er is /was een probleem met kopiëren i.e. ctrl-c en dan vooral ctrl-v [iE]
  3. Er is/was een probleem met een loop [continue doorgaan van link zoeken] als men een nieuw bericht plaatste [safari en IE]

Als [voorlopige?] antwoorden:

  1. Zover ik kan bekijken is dit opgelost
  2. Zover ik kan bekijken is ook dit opgelost
  3. Ook dit ziet er goed uit en zou verleden tijd moeten zijn

Opm. Een afbeelding kan niet worden gedaan met kopiëren en plakken. U dient die of als URL in te voegen door op het icoontje te klikken van de afbeelding [zie rode pijl in afbeelding], een URL kunt u van de site waarop u de afbeelding/bestand vond gebruiken of via Imageskack en andere soortgelijke websites zoals

Please login or register to see this link.

, zie voor meer uitleg op SVF: 

Please login or register to see this link.

Please login or register to see this image.

Of als aanhangsel te uploaden van uw computer, door op "meer bericht opties" te klikken onderaan het tekstvak van het nieuw te schrijven bericht en daar dan een op "kies bestand" te klikken, waarna op "voeg dit bestand toe". Dit bestand komt dan in uw bijlagen onder het knopje "Mijn Media" [zie blauw pijl in afbeelding] te staan. Dat vind u in de balk, naast het ikoontje van de smileys.

De laatste optie is beperkt omdat ieder forumlid een quota heeft aan gebruikte ruimte en er een beperking is op de grootte van een bestand, dit alles om de server niet te zwaar te belasten.

 

Met een genealogische groet,
sadminF 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Archie

@ SadminF,

 

Probleem 3 gebeurde bij mij met Firefox.

Share this post


Link to post
Share on other sites
sadminF

Beste Archie,

 

Maar is nu wel opgelost?

 

Met een genealogische groet,
sadminF

Share this post


Link to post
Share on other sites
RichardK

Hier een tekstje uit Word dat is geknipt en geplakt

 

Snij de uien in ringen en fruit die samen met de spekblokjes in de boter.  (met CTRL-V)

 

 

Snij de uien in ringen en fruit die samen met de spekblokjes in de boter. (met rechtsklik en dan plakken)

 

Snij de uien in ringen en fruit die samen met de spekblokjes in de boter. (met de menubalk)

 

Onder IE 11 kan er dus weer geplakt worden.

 

Groeten van Richard

Share this post


Link to post
Share on other sites
Petra

Hierboven (of is het hieronder) staan een heleboel berichten van mij... in meervoud. Met mijn eigen avatar erbij.

Voor de zekerheid: ik heb elke tekst elke keer maar een keer geplaatst, hoor.

 

Inmiddels ben ik nog wat aan het experimenteren geweest en kijk eens? Opeens lukt het om te kopiëren!  En kan ik rechts naast de avatar ook het blauw aanklikken!

 

Nieuw probleempje: bij het intypen van dit bericht slaat het lettertype bij elke harde return en nieuwe regel ongewenst op "cursief". Soms kan ik daar met kunstgrepen uitkomen, soms niet.      

 

Nu ja, er zijn ergere dingen. En het meeste lijkt me opgelost te zijn -- voorlopig tenminste!

 

Petra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...