Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Groninger gedenkwaardigeden online


Maikel Galama

Recommended Posts

  • Member Group
Maikel Galama

Hoi allemaal,

ik weet niet of jullie wisten dat het A. Pathuis boek: ''Groninger gedenkwaardigeden'' online grotendeels doorzoekbaar is ?

Ik weet het pas sinds vandaag........

Hier is de link:

Please login or register to see this link.

Groetjes, Maikel

Groninger gedenkwaardigheden

In 1977 verscheen van de hand van Adolf Pathuis het monumentale werk Groninger gedenkwaardigeden. Teksten, wapens en huismerken van 1298-1814 (Assen/Amsterdam 1977), waarin alle grafschriften, opschriften, rouwborden e.d. in en rond kerken in de provincie Groningen zijn beschreven. Pathuis heeft de gegevens voor dit boek gedurende ruim vijftig jaar verzameld en uitgewerkt. Sinds de verschijning zijn echter verschillende objecten aan nadere beschouwing onderworpen en zijn er vele nieuwe tevoorschijn gekomen. Het ligt in mijn bedoeling deze hier te verzamelen en te presenteren. De eerste opgave is de weergave van de teksten zoals die door Pathuis zijn vastgelegd; in tweede instantie zullen deze aan de huidige stand van kennis aangepast en aangevuld worden. Nieuwe objecten worden met een rood nummer weergegeven; gecorrigeerde of toegevoegde nummers, teksten en toelichtingen zijn in donkerblauw gezet. Het resultaat zoals dat nu op deze website zichtbaar is, is nog onvolledig en nog in bewerking. De lezer wordt daarom clementie gevraagd bij de beoordeling van de kwaliteit en de vormgeving. Voorts wordt eenieder opgeroepen om aanvullingen en verbeteringen door te geven, die dan te zijner tijd (hopelijk zo spoedig mogelijk) verwerkt kunnen worden.

De tekst van de Groninger gedenkwaardigeden is nog niet compleet op deze site beschikbaar; een deel van de informatie met betrekking tot de individuele kerken (het laatste deel van het alfabet) moet nog geconverteerd worden. Verder zijn de ge-ocr-de teksten nog niet uitputtend gecorrigeerd. Voor aanvullingen en correcties houd ik mij, zoals gezegd, ten zeerste aanbevolen (graag naar redmer.almahetnetnl)!

Warffum, mei 2012, Redmer Alma

Link to comment
Share on other sites

  • Member Group
joke andriessen

Maikel,

Een mooie tip. Ik wist het ook niet.

Bedankt,

Joke

Link to comment
Share on other sites

  • Member Group

Dank voor de tip!

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://stamboomvragenforum.nl/uploads/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20">

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...