Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Tresoar Web Nieuws


hoogie

Recommended Posts

  • Member Group

VOOR DE GEINTERESSEERDE NOORD-NEDERLANDER:

26-9 Limmoed-studiedag: workshops en lezingen over de Joodse religie, cultuur enz.

Limmoed komt nu ook naar het noorden van Nederland.

Op de eerste Limmoed studiedag in Noord-Nederland, op 26-9-2010 in Leeuwarden, worden workshops en lezingen op het gebied van Joodse religie, geschiedenis, cultuur, taal enz. georganiseerd. Een Limmoed is voor mensen die hun Joodse horizon willen verbreden.

De afgelopen jaren is Limmoed in Joods Nederland een begrip geworden. Er zijn, met veel succes, Limmoed-dagen georganiseerd in Amsterdam en Diemen. Een Limmoed is bedoeld voor iedereen met een Joodse achtergrond; het ontstaan ligt in Engeland ontstaan en het doel is iedere deelnemer een volgende stap op zijn of haar Joodse weg te laten zetten. Wat die stap is, beslis je zelf. Limmoed (“studie†in het Hebreeuws) geeft de mogelijkheid veel verschillende kanten van het Jodendom te zien. Kenmerkend voor Limmoed is dat het door vrijwilligers wordt georganiseerd en dat iedere deelnemer zowel leerling als docent kan zijn!

De noordelijke Limmoed vindt plaats op zondag 26 september 2010 van 11.00 tot 18.00 uur in Tresoar, Leeuwarden, tijdens het Loofhuttenfeest, Chol Hamo'ed Sukkot.

Er is een brede keuze van verschillende sessies over interessante onderwerpen. Om dat 6 uur lang vol te houden, is er elk uur een kwartier pauze en een lunchpauze van een uur.

Inschrijven: € 30 euro overmaken op rekeningnummer 12.75.94.264 van Tresoar, onder vermelding van ‘Limmoeddag’.

Email: limmoed.fryslan@gmail.com.

Please login or register to see this link.

                      Hartelijke groet,hoogie.

           

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...