Spring naar bijdragen
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

141 Dozen, een digitaal kunstproject


Gast Kèren

Recommended Posts

Vond dit zelf zo interessant, wilde het jullie niet onthouden.

Beeldend kunstenaar Maarten van der Heijden begon in 2008 met een grote opruimactie: het uitpakken, archiveren, documenteren, fotograferen en sorteren van de inhoud van 141 verhuisdozen vol boeken, foto's, souvenirs, documenten, opschrijfboekjes, blocnotes, oude agenda's, dagboekjes en andere dingen die hij bij vele verhuizingen met zich had meegesleept.

Inmiddels heeft Maarten van der Heijden zijn leven op orde. Hij is sinds maart 2011 bezig een selectie uit deze tastbare herinneringen aan voorbije tijden onder te brengen in een autobiografisch archief-kunstwerk dat de naam kreeg 141 dozen, een tweetalig digitaal interactief internet artwork in progress. De eerste 66 van de 141 dozen zijn online te bekijken - de inhoud is divers en verrassend, en onlangs aangevuld met 1456 foto's.

Wie voor het eerst een kijkje neemt in het project: in doos 1 legt de kunstenaar uit hoe het begon (klik op het woord TEXT), in doos 4 bevindt zich een video die Van der Heijden toont tijdens het uitpakken van een van de verhuisdozen op 15 maart 2009 (klik op het woord VIDEO), doos 10 bevat een dagboek over het uitpakken (onder de foto van de map kunt u een diavoorstelling van de inhoud starten). Elke pagina is afzonderlijk aanklikbaar.

Als de cursor verandert in een handje is de doos met een klik te openen. De inhoud is per item aanklikbaar.

Ga naar:

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

Maarten gebruikt Twitter en verzendt periodiek een update per nieuwsbrief van de voortgang.

Groeten, Keren

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meld je aan om ecommentaar te plaatsen

Je kunt commentaar achterlaten als je bent aangemeld



Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...