Spring naar bijdragen
Gast Kèren

141 Dozen, een digitaal kunstproject

Recommended Posts

Gast Kèren

Vond dit zelf zo interessant, wilde het jullie niet onthouden.

Beeldend kunstenaar Maarten van der Heijden begon in 2008 met een grote opruimactie: het uitpakken, archiveren, documenteren, fotograferen en sorteren van de inhoud van 141 verhuisdozen vol boeken, foto's, souvenirs, documenten, opschrijfboekjes, blocnotes, oude agenda's, dagboekjes en andere dingen die hij bij vele verhuizingen met zich had meegesleept.

Inmiddels heeft Maarten van der Heijden zijn leven op orde. Hij is sinds maart 2011 bezig een selectie uit deze tastbare herinneringen aan voorbije tijden onder te brengen in een autobiografisch archief-kunstwerk dat de naam kreeg 141 dozen, een tweetalig digitaal interactief internet artwork in progress. De eerste 66 van de 141 dozen zijn online te bekijken - de inhoud is divers en verrassend, en onlangs aangevuld met 1456 foto's.

Wie voor het eerst een kijkje neemt in het project: in doos 1 legt de kunstenaar uit hoe het begon (klik op het woord TEXT), in doos 4 bevindt zich een video die Van der Heijden toont tijdens het uitpakken van een van de verhuisdozen op 15 maart 2009 (klik op het woord VIDEO), doos 10 bevat een dagboek over het uitpakken (onder de foto van de map kunt u een diavoorstelling van de inhoud starten). Elke pagina is afzonderlijk aanklikbaar.

Als de cursor verandert in een handje is de doos met een klik te openen. De inhoud is per item aanklikbaar.

Ga naar: 41 Dozen, een digitaal kunstproject

Maarten gebruikt Twitter en verzendt periodiek een update per nieuwsbrief van de voortgang.

Groeten, Keren

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om commentaar te plaatsen

Je moet lid zijn om commentaar achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan voor onze forum. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden

×