Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Transcriptieversnippering


RichardK

Recommended Posts

  • Member Group

Dag allen,

Het valt me op, dat er veel wordt gedaan op het gebied van transcriptie van oude documenten, maar dat het allemaal losse initiatieven zijn. Dat kan voor verwarring en versnippering zorgen.

Nu meldt Geneanet bijvoorbeeld, dat er een nieuw transcriptietool is bijgekomen, om documenten om te kunnen zetten in leesbare tekst. Het hele verhaal staat hier:

Please login or register to see this link.

Op zich is het misschien niet zo erg dat veel partijen hun eigen projectje opzetten, het wordt alleen wel lastig voor de vrijwilligers die er aan meedoen. Zelfs binnen één project zijn er aparte deelprojectjes. Voorbeeld: VeleHanden, waar je bij het ene project een datum met alleen een jaartal moet ingeven als 00-00-JJJJ, terwijl bij andere projecten de formule @@-@@-JJJJ moet worden gebruikt. Gegarandeerd een bron van fouten, als je het mij vraagt.

Versnippering is nog tot daar aan toe, het wordt echt beroerd als er dubbel werk wordt gedaan, met dien verstande dat twee projecten dezelfde bron gaan behandelen.

Maar ja, het zal wel een typisch Hollands trekje zijn: 'lekker alles zelf doen'. Zo lang het resultaat van de inspanningen maar in de publieke poel te vinden is, moeten we er maar mee kunnen leven.

Groeten van Richard

Link to comment
Share on other sites

  • Member Group

Richard,

Gebruikt men bij Vele Handen wel allemaal het zelfde programma?

Buiten dat zo'n beslissing programma-afhankelijk is, kan het ook nog aan andere zaken liggen.

Maar dat gaat hier te ver.

En klein beetje Babylon mag toch wel? Programmamakers moeten ook leven!

Eihcra nav Neteorg

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...