Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

De huizen van Lutjegast


Maikel Galama

Recommended Posts

  • Member Group
Maikel Galama

Hoi allemaal,

als Fries kan ik er jaloers op worden.........

Groningen heeft reeds een indrukwekkende reeks ''boerderijboeken'' uitgegeven waarin de bewoningsgeschiedenis een belangrijke rol speelt.

Onlangs verscheen het 3.2 kg wegende en 608 bladzijden tellende boek over de huizen en haar bewoners van Lutjegast.

In tegenstelling tot de meeste boerderijboeken worden in dit boek weinig boerderijen beschreven maar gewone huizen des te meer !

Een prachtig boek is het geworden, een aanrader voor mensen die iets hebben met dit dorp op de grens van Groningen en Friesland.

Het kost 60 euro.

Uit de pers:

LUTJEGAST - Afgelopen zaterdag werd het boek ‘De huizen van Lutjegast en hun bewoners sinds 1880’ geschreven door de heer Lohmeijer overhandigd aan Siebrand Douma, gemeenteraadslid Grootegast en een echte Lutjegaster. Een andere opvallende aanwezige – en tevens spreker – was Henk van der Horst, bekend van onder ander het satirische tv-programma Farce Majeure.

Er zijn ruim 400 boeken verkocht, maar volgens de heer Lohmeijer moeten er nog wel 100 boeken verkocht worden wil het financieel uit kunnen voor hem.

Wel is hij trots en erg tevreden met het boek, dat volgens hem een echte bijbel geworden is.

En hoewel het boek meer dan 600 pagina’s dik is en 3,2 kilogram weegt, is dit nog maar de helft en zou er ruimte zijn voor nog zo’n boek, vindt de heer Lohmeijer.

Please login or register to see this link.

Groetjes, Maikel

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...