Jump to content
Ozlady

Razzia Sportpark Sneek 1944 - Is er een namen lijst?

Recommended Posts

Ozlady

Ik werk op het moment met iemand wiens voorouders van Sneek komen. Op een gegeven moment vertelde hij dat een broer (naam?) van zijn vader ooit door de Duitsers was opgepakt op een voetbalveld (waar?). De familie zou nooit geweten hebben wat er met hem gebeurd is. Nou moet ik hierbij toevoegen dat hij weinig van zijn familie afweet en dat het m.i. mogelijk ook nog wel een ander familielid zoals een oudoom zou kunnen zijn geweest.

Als rasechte stamboom onderzoeker was mijn nieuwsgierigheid natuurlijk gewekt en ging ik op zoek. De Sneker bloednacht van 13/14 juli 1944 kwam nogal eens aan mij voorbij. Maar, uiteindelijk had ik beet. Op 21 mei 1944 had er een razzia plaatsgevonden op een voetbalveld en het was in Sneek (zie: https://sites.google.com/site/historievansneek/tweede-wereldoorlog/razzia-sportpark-leeuwarderweg ).

De grote vraag is nu: Bestaat er een lijst van de mensen die zijn opgepakt en die vermoedelijk naar Duitsland zijn afgevoerd.

Sylvia

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maikel Galama

Hoi Sylvia,

eigenlijk ga ik er vanuit dat je de site van Jack Kooistra wel kent maar toch.........je weet maar nooit.

Zie: http://www.eenlaatstesaluut.nl/

In ieder geval kun je er op geboorteplaats zoeken, misschien is dat een mogelijkheid om verder te komen !

Groetjes, Maikel

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ludmilla

De vier slachtoffers die als vergelding werden opgepakt en gefusilleerd, http://nl.wikipedia.org/wiki/Sneker_Bloednacht behoren mogelijk niet tot de 24 slachtoffers die na de voetbalwedstrijd op 21 mei zijn afgevoerd, toch jammer dat daar geen lijst van is. Je kunt ook contact opnemen met het Rode Kruis, email klik hier

Zie ook http://www.liwwadders.nl/jack-kooistra-aarzelend-verzet-tweede-wereldoorlog-wreed-bestraft/#.UbdKiMsaySM

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ozlady

Bedankt voor jullie reacties.

Helaas zijn er teveel variabelen in het spel en hebben zoektochten op eg Jack's site en het OSG me tot nog toe niets opgeleverd. Hopelijk zou een lijst met de opgepakten me de mogelijkheid geven om wat "reverse engineering" uit te voeren, dus dat staat als enige op van mijn verlanglijst.

Sylvia

Share this post


Link to post
Share on other sites
Josje

Journalist Peter van der Meeren werkt aan een boek over  de mannen die op 21 mei 1944 van het voetbalterrein van LSC in Sneek zijn weggevoerd. Alle informatie over de namen van de mannen is welkom.

Josje

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ozlady

Hi Josje,

 

Ik had al eens contact met deze man gehad in 2015. Van hem heb ik toen niets gekregen, maar wacht nu alweer 2 1/2 jaar op een antwoord nadat ik hem de mij bekende informatie had gegeven.

 

Bedankt voor je reactie,

 

Groetjes, Sylvia

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×