Spring naar bijdragen
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Hoe nauwkeurig is het tijdstip van overlijden in de akte?


Ludmilla

Recommended Posts

  • Forumleden Groep

Heel interessant, mooi onderzoek van Regionaal Archief Tilburg, komt zeker ook elders voor, lees

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumleden Groep

ad 1. de akte betreft het doodgeboren kind van Johannes Carolus Adrianus van Dijk en Anna Adriana Haans. Het kind is niet in Tilburg doodgeboren (zie doorhaling goedgekeurd door aangever en ambtenaar van de burgerlijke stand bij de aangifte). Dus de akte hoort niet thuis in het doodsregister van Tilburg.

ad  2.  de akte betreft het doodgeboren kind van Adrianus Boudewijns en Antonia Maria Petronella Bergmans.  Het kind is niet in Tilburg doodgeboren (zie doorhaling goedgekeurd door aangever en ambtenaar van de burgerlijke stand bij de aangifte). Dus de akte hoort niet thuis in het doodsregister van Tilburg.

ad 3. de akte betreft het overlijden van het levendgeboren kind van Adrianus Boudewijns en Antonia Maria Petronella Bergmans. Het kind is geboren te Dongen en overleden te Tilburg.

De dubbelen van deze aktes zijn na 1 januari van het volgend jaar overhandigd aan de arrondissementsrechtbank te Breda en door de officier van justitie, belast met de controle, aan de rechtbank voorgedragen voor doorhaling in het doodsregister van Tilburg en voor registratie in het doodsregister van de juiste plaats van overlijden. Een flinke fout van de ambtenaar van de burgerlijke stand.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meld je aan om ecommentaar te plaatsen

Je kunt commentaar achterlaten als je bent aangemeld



Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...