Spring naar bijdragen
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Boekenweek 2013 - Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden


Ludmilla

Recommended Posts

  • Forumleden Groep

16 t/m 24 maart 2013 is het

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

met als thema Gouden Tijden, Zwarte Bladzijden

Het gratis boekenweekgeschenk is van Kees van Koten, de Verrekijker

Kees van Kooten besluit voor de laatste keer zijn boekenkast op te schonen. Hierbij stuit hij op het fotoalbum dat zijn vader, dienstplichtig sergeant der artillerie, aanlegde gedurende de mobilisatie van augustus 1939 en de oorlogsjaren 1940-1945.

Achter in dit monumentale boekwerk vindt de zoon een verontrustende brief van de destijdse legerleiding: C.R. van Kooten senior wordt gesommeerd te verklaren waarom hij een verrekijker zou hebben gevorderd van een zekere mijnheer J. Treurniet uit het dorp Berkel en Rodenrijs…

C.R. van Kooten junior is verbijsterd. Is dit soms dezelfde kijker waarmee de in 1941 geboren schrijver is opgegroeid en die hij nog altijd in zijn bezit heeft?

Kees van Kooten weigert dit te geloven en onderneemt een spannende, ontroerende en hilarische zoektocht naar het antwoord op de vraag die hem steeds heviger beklemt: heeft hij gedurende zijn kleuterjaren wellicht met een stuk oorlogsbuit gespeeld?

Een van de vele boeken die binnen het thema vallen:

Hans Goedkoop, historicus en als presentator bekend van Andere Tijden en de Gouden Eeuw dacht dat zijn grootvader een oorlogsmisdadiger was. Hans ging op onderzoek uit, dat resulteerde in een boek,

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

. Daarin gaat hij op zoek naar het familiegeheim over zijn grootvader, D.R.A. van Langen, kolonel en later generaal-majoor in Nederlands-Indië. Teruggekeerd na de politionele acties, wordt hij aan de kant geschoven in eigen land. Goedkoops moeder heeft altijd gezwegen over wat zich heeft voorgedaan in Indonesië.

Lees ook

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumleden Groep

ben benieuwd naar het boek van kees van kooten  heb het vanmorgen aangevraagd bij aangepast lezen, is cd voor een daisy speler, word voorgelezen dus, en omdat het het boekenweek geschenk is, krijgen we als je lid ben van aangepast lezen dit gratis toegestuurd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meld je aan om ecommentaar te plaatsen

Je kunt commentaar achterlaten als je bent aangemeld



Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...