Spring naar bijdragen
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Er is een nieuwe standaard voor wiewaswie


RichardK

Recommended Posts

  • Forumleden Groep

Wiewaswie heeft bedacht dat het hanbdig is, als alle archieven dezelfde standaard gebruiken voor het uitwisselen van gegevens. Een beetje zoals de Gedcom-standaard van Familysearch.

De nieuwe standaard heet Archive 2 Archive (A2A), wat je kunt lezen als Archief naar Archief. Er schijnt ook een commerciële verklaring van de afkorting te zijn.

Wie er meer van wil weten, kan terecht op de volgende link:

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

Hier staat het hele document klaar. En of de duvel ermee speelt: de website van www geeft weer eens de ene foutmelding na de andere, dus hebben we tijd genoeg om het document te lezen. Tenzij je natuurlijk iets leukers te doen hebt, natuurlijk.

Groeten van Richard

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast Masje II

Heb totaal geen probleem met WWW, de gehele week niet en zit vaak daarop te zoeken.

Alleen vanmiddag even een melding gehad, dat men bezig was met de website. Dat is normaal dat men zo'n melding krijgt te lezen. Nu werkt dat weer normaal.

Er wordt te veel geklaagd over WWW, noem EEN perfecte genealogische site.

mvg, Masje II

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumleden Groep

Masje, sorry, je valt over de laatste regel,

En of de duvel ermee speelt: de website van www geeft weer eens de ene foutmelding na de andere, dus hebben we tijd genoeg om het document te lezen. Tenzij je natuurlijk iets leukers te doen hebt, natuurlijk.

Wie WasWie laat zelf weten dat er problemen zijn én storingen én dat het nog steeds niet naar verwachting gaat én dat het voorlopig zo zal blijven.

Ieder zal dat anders ervaren of er mee omgaan, maar het doet niets af aan het feit dat er storingen zijn.

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

Tuurlijk, we hebben afgesproken op SVF om de kritiek over www constructief te houden en alleen zinnige, inhoudelijke opmerkingen te maken waar we iets mee kunnen én het ook altijd melden aan hun helpdesk.

Maar daar gaat het hier helemaal niet over. Dit topic gaat over het

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

en er wordt nu een link aangeboden waar meer uitleg over het Archive 2 staat.

Interessant om te lezen als je er tijd en zin in hebt.

Ik heb én geen tijd én geen zin, maar ook dat is persoonlijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumleden Groep

@Ludmilla,

Ik heb een poging gedaan om me door die tekst heen te worstelen en eigenlijk meteen al aan het begin kom ik iets tegen dat mogelijk onwerkbaar is. De makers van de standaard geven hoog op van een simpele vermelding, een zogeheten SimpleType. In dit geval is dat gender (geslacht) dat wordt aangegeven met <Gender>Man</Gender>, zonder verdere onderverdelingen.

Maar... hoe gaat dat dan lopen met zogeheten transgenders, mensen die van geslacht zijn veranderd? Okee, zul je zeggen, dat is een kwestie van moderne medsiche techniek en dat soort akten komen we pas over 50 jaar of langer tegen. Allemaal prachtig, maar vroeger gebeurde ook wel eens zoiets. Niet door de medische wetenschap maar door de pastoor of dominee, die een pasgeboren meisje inschreef als een jongen. Door hormoonwerking had het baby'tje geslachtskenmerken die aan testes deden denken maar in feite opgezwollen labia waren. Dus het als Johannes gedoopte kind trouwde jaren later als Johanna...

Ik geef toe dat dit niet vaak voorkomt, maar je zal er toch iets mee moeten doen in je stamboom. Hoe lossen anderen dat op? Met een aantekening bij de doopinschrijving of bij he huwelijk?

Groeten van Richard

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumleden Groep

<Gender>Transgender</Gender>

zo... opgelost

Log alstublieft in om de image te kunnen zien.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://stamboomvragenforum.nl/uploads/emoticons/wink@2x.png 2x" width="20" height="20">

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumleden Groep

@Gabor:

Nee.. want hoe maak je dan onderscheid tussen M --> F en F --> M?

Of korter: M2F en F2M?

En wij kunnen het wel bedenken, maar een entiteit als wiewaswie zal het toch op een goede manier moeten implementeren...

Groeten van Richard

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meld je aan om ecommentaar te plaatsen

Je kunt commentaar achterlaten als je bent aangemeld



Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...