Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Zoekgids KB online


Ludmilla

Recommended Posts

  • Member Group

Het zoekgidsje dat Ewoud Sanders schreef over de ‘digitale schatten’ van de Koninklijke Bibliotheek is nu ook digitaal beschikbaar. Het boekje is een toegankelijke gids door verschillende webdiensten van de KB.

Zoeken en vinden

Sanders, die een vaste taalrubriek heeft in NRC Handelsblad, verdiept zich de laatste jaren intensief in digitale zoekmogelijkheden en publiceert daar geregeld over. Enige weken geleden verscheen er een bijlage bij de NRC over slimmer zoeken op internet.

De lezers konden voordelig een workshop van Sanders volgen in de Koninklijke Bibliotheek. De belangstelling was zo groot, dat hij afgelopen zaterdag twee workshops heeft gehouden. Alle deelnemers kregen na afloop het zoekgidsje Digitale schatten van de Koninklijke Bibliotheek.

Schatgraven bij de KB

Digitale schatten van de Koninklijke Bibliotheek bestaat uit drie beknopte hoofdstukken met zoekvoorbeelden en veel illustraties. Het eerste hoofdstuk beschrijft verschillende bronnen die vrij toegankelijk zijn, het derde geeft bronnen waarvoor een KB-lidmaatschap nodig is. Het tweede hoofdstuk, het hart van het gidsje, neemt de lezer mee op twee uitvoerige zoektochten in de webdienst Historische Kranten.

U kunt het boekje nu

Please login or register to see this link.

als bladerboek, of

Please login or register to see this link.

.

bron

Please login or register to see this link.

Link to comment
Share on other sites

  • Member Group

Ik kreeg net een 404 toen ik het zoekgidsje via pdf wilde raadplegen (

Please login or register to see this link.

)

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...