Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Opletten bij bladzijnummers DTB Amsterdam


RichardK

Recommended Posts

  • Member Group

Via FamilySearch zijn de doop- trouw en begraafboeken van Amsterdam online beschikbaar. En via het Stadsarchief Amsterdam hebben we een inhoudsopgave van die boeken. Dat is heel mooi, maar er zit een klein addertje onder het gras.

De scans van de Mormonen zijn gemaakt van films die rond 1950 of 1960 zijn opgenomen. In de tussentijd zijn de boeken voorzien van een nieuwe nummering en die laatste wordt gebruikt in de database van Stadsarchief Amsterdam. Op de scans staan de nieuwe nummers dus niet vermeld!

Om het juiste blad te vinden moet je rekenen. Als er in de database staat "bladzijde 380", dan is het slim om dat door 2 te delen en te zoeken bij folio 190. Dan kan het nog de voorkant (recto) of de achterkant (verso) zijn, maar zo raak je de weg minder snel kwijt in de nummering.

En als een oneven nummer wordt opgegeven in de lijst, deel dat dan ook door 2 en laat het halfje gewoon weg. Bladzijde 143 zit dus in de buurt van folio 143/2 = 71,5 ofwel 71.

En dan kan het nog anders zijn, als er toevallig lege bladzijden in een boek zitten, werden die wel of niet meegeteld? Maar het zal nooit meer dan een paar scans schelen.

Groeten van Richard

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...