Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Regionaal Archief Rivierenland: zoeken op personen + Genealogisch Café


Ludmilla

Recommended Posts

  • Member Group

Het RAR is een historisch informatie- en documentatiecentrum voor iedereen. Het verzamelt archieven, afbeeldingen, boeken en documentatie over de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Neder-Betuwe, Neerijnen en Tiel.

Twee berichten in 2013 van het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel:

Zoeken naar personen bij het RAR

Sinds dinsdag 1 januari 2013 is het mogelijk om via de website van het Regionaal Archief Rivierenland

Please login or register to see this link.

naar een persoon die voor kan komen in een akte in een doop-, trouw- of begraafboek, in het bevolkingsregister of in de burgerlijke stand.

De database 'Zoeken op Personen' bevat op het moment 158.651 namen van personen die woonachtig zijn geweest in Tiel. Gegevens over personen die woonachtig zijn geweest in de andere plaatsen in ons werkgebied zullen in de loop der tijd ook te vinden zijn via deze zoekmogelijkheid. 

De namen die voorkomen in het bevolkingsregister van Tiel over de periode 1816-1817, in het begraafboek van Tiel over de periode 1771-1807 en het trouwboek van Tiel over de periode 1705-1738 zijn ondertussen al gekoppeld aan de gedigitaliseerde akte waarin de naam voorkomt. Hierdoor kunt u direct de bron bekijken die de informatie over de persoon bevat. Het is ons streven om alle persoonsnamen te koppelen aan de akte waarin ze voorkomen.

Nog niet alle namen die voorkomen in de database zijn gekoppeld aan de gedigitaliseerde scan. Ook zijn de 158.651 ingevoerde namen pas het begin van alle persoonsnamen die voorkomen in de genealogische bronnen van het Regionaal Archief Rivierenland.

Meer dan 15 vrijwilligers werken momenteel aan het invoeren van persoonsgegevens die afkomstig zijn uit de diverse genealogische bronnen.

Om te beginnen zullen zij zich eerst bezig houden met het invoeren van gegevens uit de diverse doop-, trouw- en begraafboeken.

Als u een persoon zoekt, maar zijn naam komt nog niet voor in ''Zoeken op Personen', dan kunt u altijd direct de

Please login or register to see this link.

raadplegen.

Deze bronnen kunt u alleen doorbladeren of aan de hand van de zoekwijzers gericht zoeken naar een persoon. Het is niet mogelijk om in deze gedigitaliseerde bronnen direct op naam te zoeken.

Voor vragen of opmerkingen kunt u een email sturen naar

Please login or register to see this link.

Genealogisch café bij het Regionaal Archief Rivierenland

Met ingang van 2013 elke tweede vrijdagmiddag van de maand een genealogisch café bij het Regionaal Archief Rivierenland.

Altijd al willen beginnen met het zoeken naar je roots? Ben je al bezig met je familiegeschiedenis maar loop je vast? Heb je een vraag over je stamboom maar weet je niet waar je die kan stellen? Hoe kan ik mijn familiegeschiedenis verder uitbreiden of visueel aankleden?

Voor dergelijke vragen biedt het Regionaal Archief Rivierenland samen met de Afdeling Betuwe van de Nederlandse Genealogische Vereniging nu een oplossing.

Met ingang van dit jaar zal er elke tweede vrijdagmiddag van de maand een genealogisch café gehouden worden bij het Regionaal Archief Rivierenland.Tussen 14:00 en 16:00 kunt u aan de specialisten van de NGV, afdeling Betuwe, alle vragen stellen met betrekking tot het doen van familieonderzoek. Of het nu gaat om een niet te vinden voorvader of -moeder, in welke gemeente moet ik verder zoeken of welk programma kan ik het beste gebruiken om mijn gegevens te verwerken en te bewaren.

De data waarop de specialisten aanwezig zijn, is als volgt:

Vrijdag 11 januari

Vrijdag 8 februari

Vrijdag 8 maart

Vrijdag 12 april

Vrijdag 10 mei

Vrijdag 14 juni

Vrijdag 12 juli

Vrijdag 9 augustus

Vrijdag 13 september

Vrijdag 11 oktober

Vrijdag 8 november

Vrijdag 13 december

Voor meer informatie kijkt u op de website van het Regionaal Archief Rivierenland:

Please login or register to see this link.

of op de website van de Nederlandse Genealogische Vereniging, afdeling Betuwe:

Please login or register to see this link.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...