Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Archief Haarlem minder vaak open


RichardK

Recommended Posts

  • Member Group

Dag allen,

Het Noord-Hollands Archief in Haarlem wordt getroffen door een bezuinigingsmaatregel van de overheid. Dat heeft gevolgen voor de openingstijden. Het archief wil niet meteen een besluit nemen over de inkrimping, gebruikers krijgen inspraak via een enquête op de website.

Het archief heeft twee lokaties, de Jansstraat en de Kleine Houtweg. Bij de eerste gaat de zaterdagopening terug van elke zaterdag naar 1 x per maand. Bij de Kleine Houtweg is de ingreep veel groter. Het archief schrijft:

Op onze locatie Kleine Houtweg worden de openingsuren teruggebracht van 32 naar 16 uur per week. Daarbij hebben we de keus tussen openstelling op vier halve dagen,’s ochtends of ’s middags, of twee hele dagen op dinsdag tot en met vrijdag. Bij deze keus willen we graag zo veel mogelijk rekening houden met de wensen van onze bezoekers. Wij hebben daarom onderstaande enquête geopend waarin u uw voorkeuren kenbaar kunt maken. De enquête staat open tot en met zondag 11 november 2012. In de week van 12 november nemen wij op basis van resultaten van de enquête een besluit. Op maandag 19 november 2012 maken wij de aangepaste openingstijden per 1 januari 2013 bekend.

De enquête is te vinden op{

Please login or register to see this link.

Groeten van Richard 

Link to comment
Share on other sites

Guest Masje II

Dat zal nog bij meer archieven gebeuren dat de openingstijden voor bezoekers verminderd worden. Veel bezoeken lopen terug omdat, vooral genealogen, hun gegevens steeds meer via internet kunnen inzien. Voor geschiedkundige projecten zijn bij veel archieven nog de mogelijkheid om buiten de reguliere openingstijden in het archief onderzoekingen te verrichten. Dat kan alleen na overleg met de archivaris of het hoofd van de archiefdienst. 

Vraag me vaak af waarom een archief op bepaalde dagen of avonden nog (extra) open moeten zijn als nagenoeg niemand aanwezig is. Hoeveel mensen komen op het archief in Jansstraat en hoeveel aan de Kleine Houtweg? In de Jansstraat zitten op een zaterdagochtend gemiddeld 8-tal personen voor genealogische onderzoekingen. Vaak dezelfde groepje personen. Er zijn dan ook minimaal 4 medewerkers aanwezig.

Ben wel een grote voorstander om één zaterdag in de maand het archief open moet zijn. En als meerdere archieven in een regio op een zaterdag open willen zijn, laat ze dan met elkaar afstemmen zodat ze niet allemaal op dezelfde zaterdag open zijn.

mvg, Masje II

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...