Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Nieuw zoekscherm Tresoar


Ludmilla

Recommended Posts

  • Member Group

Vanaf 16 augustus krijgt de website van Tresoar een nieuw scherm voor het zoeken in de genealogische databases. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor het doen van onderzoek naar voorouders in Friesland. Zo is het nu mogelijk om door veel meer bronnen tegelijk te zoeken, terwijl het ook eenvoudiger wordt om in maar één bepaalde gemeente te zoeken.

De belangrijkste wijziging voor het zoeken in de Burgerlijke Stand (na 1811) en de DTB-boeken (voor 1811) is dat er nu afgestapt is van de 13 regio’s. Toen in de negentiger jaren van de vorige eeuw begonnen werd met het digitaal toegankelijk maken van de gegevens is ervoor gekozen, om de omvang van de bestanden te beperken, om Friesland op te knippen in 13 regio’s en daarvoor ook 13 aparte gegevensbestanden te creëren. Met de technische mogelijkheden van vandaag, waarbij het mogelijk is om veel sneller veel grotere bestanden te doorzoeken, is deze verdeling niet langer noodzakelijk. In de praktijk werd er door de meeste onderzoekers meestal door alle bestanden in één keer gezocht, wat bij het zoeken vóór 1811 betekende dat er in maximaal 52 bestanden tegelijk gezocht werd!

De genealogische databases van Tresoar zijn toegankelijk gemaakt door (vrijwilligers van) Tresoar en de stichting FAF.

Het zoekscherm wordt opgenomen in de website in plaats van de zoekschermen "Zoeken voor 1811" en "Zoeken na 1811", maar is ook rechtstreeks bereikbaar via

Please login or register to see this link.

.

Link to comment
Share on other sites

  • Member Group

Verrassing, het nieuwe scherm is al te gebruiken, ondanks dat het nog geen 16 augustus is. Als er nu niet teveel mensen tegelijk op afstormen dan moet het wel goed gaan, denk ik.

Groeten van Richard

PS: hoewel een massale toevloed natuurlijk wel duidelijk maakt of de servers in Leeuwarden een beetje robuust zijn...

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...