Spring naar bijdragen
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Oproep verhalen van (klein)kinderen van ‘foute’ ouders


Gast Masje II

Recommended Posts

Gast Masje II

Voor een verhalenbundel is schrijfster Bettina Drion op zoek naar (klein)kinderen van ‘foute’ ouders die hun verhaal door haar willen laten vertellen en publiceren. Met deze verhalenbundel wil zij een bijdrage leveren aan de discussie over het herdenken van de Tweede Wereldoorlog: hoe kwamen ‘foute’ keuzes tot stand en wat waren de gevolgen hiervan voor de nabestaanden?

Haar vorig jaar verschenen roman Porselein, een verhaal gebaseerd op het NSB-verleden van haar grootvader, kreeg goede kritieken in de landelijke pers. (TV Ochtendspits over Porselein: ‘Een prachtig boek. Het dilemma: wil je er alles over weten, of juist niets mee te maken hebben, is heel mooi beschreven’). Zie ook: www.bettinadrion.nl

Bettina heeft voor haar vorige boek veel onderzoek gedaan in de archieven van het BHIC. Het BHIC heeft kilometers aan archieven in zijn depots liggen. Mooi, waardevol en erg nuttig bij historisch onderzoek.

Maar … geschiedenis krijgt pas een gezicht door een persoonlijk verhaal. Daarom ondersteunen wij haar onderzoek voor dit nieuwe boek van harte.

Denkt u dat uw verhaal of dat van uw familie geschikt is om deel uit te maken van deze verhalenbundel, neem dan contact op met Bettina Drion via

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Beheerder

Voor alle duidelijkheid: Dit is een tekst van het BHIC, zie daarvoor de bron

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

Bij het citeren uit een bron, is het noemen van een bron gewenst ivm het auteursrecht.

Modje- Team StamboomVragenForum

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meld je aan om ecommentaar te plaatsen

Je kunt commentaar achterlaten als je bent aangemeld



Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...