Spring naar bijdragen
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Cold Case: Willem van Oranje


Gast Masje II

Recommended Posts

Gast Masje II

Beste forumleden,

Het Delftse forensisch onderzoeksbureau DelftTech en Museum Het Prinsenhof hebben de afgelopen vier jaar gewerkt aan een uitgebreide reconstructie van de moord op Willem van Oranje (10 juli 1584). Geavanceerde forensische methoden, zoals 3D laserscan technologie, schietproeven en sporenonderzoek op de plaats delict, aangevuld met onderzoek naar bouwhistorische en historische bronnen, geven antwoorden op tot nog toe onbeantwoorde vragen. De uitkomsten van het onderzoek zullen een ander licht werpen op de moord op de Vader des Vaderlands.

De tentoonstelling Cold Case: Willem van Oranje is vanaf zondag 1 april tot en met 1 juli 2012 te bezichtigen en toont de resultaten van het recente onderzoek naar de moord op Willem van Oranje. De tentoonstelling presenteert een verhelderende vergelijking van het traditionele beeld over de moord en de recente reconstructie. Naast nieuwe conclusies is er ook aandacht voor de moderne technieken die zijn toegepast bij dit onderzoek. Aan de hand van de thema's: Gebouw, Moordhal, Wapen, Slachtoffer en Dader zijn de belangrijkste deelonderzoeken onder de loep genomen. Bezoekers kunnen zo over de schouder van de onderzoekers meekijken.

Presentatie onderzoekresultaten

De EO heeft voor het programma Blauw Bloed het onderzoek op de voet gevolgd en heeft de primeur op de bekendmaking van de resultaten. In de uitzending van 31 maart zal uitgebreid aandacht worden besteed aan het onderzoek en de resultaten.

Meer informatie: www.prinsenhof-delft.nl/willem-van-oranje

Bron:

Log alstublieft in om de link te kunnen zien.

mvg, Masje II

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Meld je aan om ecommentaar te plaatsen

Je kunt commentaar achterlaten als je bent aangemeld



Nu aanmelden
×
×
  • Nieuwe aanmaken...