Jump to content
Vervelende mededeling: SVF forum site gaat stoppen. ×

Het Regionaal Archief Rivierenland gaat verhuizen


Ludmilla

Recommended Posts

  • Member Group

Met ingang van maandag 12 maart sluiten de studiezalen van het Regionaal Archief Rivierenland in Buren, Geldermalsen en Tiel in verband met de verhuizing naar de nieuwe locatie aan het J.S. de Jongplein in Tiel. Vanaf dinsdag 8 mei is iedereen welkom in de nieuwe studiezaal.

Deze sluiting is nodig om 8 kilometer archief te verhuizen vanuit de locaties Arnhem, Buren, Geldermalsen, 's-Hertogenbosch, Tiel en Zaltbommel naar de nieuwe archiefbewaarplaats in Tiel. De verschillende studiezalen moeten ondergebracht worden in één gemeenschappelijke studiezaal. Helaas zal er ook een korte periode zijn waarin het Regionaal Archief Rivierenland niet in staat zal zijn om informatieverzoeken per email te beantwoorden. Tevens zullen wij een korte periode telefonisch niet bereikbaar zijn. Het volledige overzicht van de beperkingen in de dienstverlening staat onderaan.

Hoewel het Regionaal Archief Rivierenland in deze periode niet toegankelijk is voor onderzoek, is het uiteraard wel mogelijk om via de website gedigitaliseerde bronnen in te zien en kunt u onze beeldbank blijven raadplegen.

Het grote voordeel van deze verhuizing is dat er vanaf dinsdag 8 mei geen afspraken meer gemaakt hoeven te worden om onderzoek te doen naar de archieven die voorheen bewaard werden in Buren, Geldermalsen of 's-Hertogenbosch. Wij hopen u dan te verwelkomen op onze nieuwe locatie aan het J.S. de Jongplein 3 te Tiel

Overzicht beperkingen in de dienstverlening:

- maandag 12 maart t/m maandag 7 mei: sluiting oude studiezalen locaties Buren, Geldermalsen en Tiel.

- maandag 12 maart t/m woensdag 21 maart: tijdelijk niet afhandelen van informatieverzoeken

- maandag 19 maart t/m woensdag 21 maart: telefonisch niet bereikbaar

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • Member Group

Gisteren was het heerlijk koel in het prachtige nieuwe gebouw van het Regionaal Archief Rivierenland in Tiel, met veel gratis parkeerruimte en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Een grote hoge, ruime hal in de moderne kleuren wit, zwart en lime-groen. Bij de balie vindt de registratie plaats en zijn wat boekjes te koop. Daarachter zijn de kluisjes en toiletten; de deuren voor heren en dames hebben een fraaie print van een oude foto.Een gelegenheid met zitjes waar je de eigen lunch kunt gebruiken en gratis koffie en thee kunt pakken. Een studiezaal met bibliotheek, gescheiden door een balie voor het aanvragen van stukken en informatie. Ruime opzet met computers.

Op enkele vragen die gisteren niet beantwoord konden worden, ontving ik vanochtend al een email.

6 en 7 juni zijn ze gesloten ivm de officiële opening,

Voor alle informatie zie ook

Please login or register to see this link.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Masje II

Gesloten wegens officiële opening

In verband met de officiële opening van het nieuwe gebouw van het Regionaal Archief Rivierenland

is de studiezaal op donderdag 7 en vrijdag 8 juni vanaf 13:00 uur gesloten voor publiek.

Excuses voor het ongemak.

mvg, Masje II

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Member Group

Op zaterdag 30 juni stelt het Regionaal Archief Rivierenland aan het J.S. de Jongplein 3 te Tiel  haar nieuwe deuren open voor alle inwoners van het Rivierengebied en daarbuiten.

Op deze dag kunt u tussen 12:00 en 16:00 het nieuwe gebouw bekijken. De medewerkers van het Regionaal Archief Rivierenland zullen u toelichting geven op het gebouw en uitleg geven over de verschillende werkzaamheden van het archief. 

 

Tevens is het mogelijk om te genieten van enkele van de vele schatten die het archief huisvest. U krijgt de mogelijkheid om de depots te bezichtigen en kunt u genieten van enkele van de archiefschatten die er ondergebracht zijn. Tegelijk kunt een bezoek brengen aan de tentoonstelling "Open Betuwe" die is ingericht naar aanleiding van het recent verschenen "Het Betuwe Boek".

 

Als u denkt dat uw voorouders uit Tiel of omgeving komen, er is een grote kans dat er een stamreeks bij onze vrijwilliger dhr. Fase beschikbaar is. Van die stamreeks kunt u dan een gratis kopie meenemen.

Naast deze activiteiten zijn er korte introducties over stamboomonderzoek en het lezen van oude handschriften, vooruitlopend op de cursussen die in het najaar plaats zullen vinden. Verder vindt er een korte uitleg plaats over hoe u het beste onze website kunt gebruiken.

Alle activiteiten zullen doorlopend plaats vinden.

Voor het programma en routebeschrijving zie

Please login or register to see this link.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • Member Group

Zaterdag 6 oktober is het Regionaal Archief Rivierenland de plaats voor iedereen die interesse heeft voor en in de geschiedenis van het rivierengebied.

In samenwerking met de historische verenigingen en archeologische verenigingen organiseert het archief een historische informatiemarkt. Op deze markt kunt u kennis maken met de verenigingen, informatie krijgen over wat zij doen in hun regio en u kunt hun publicaties over uiteenlopende onderwerpen kopen. De deuren van het Regionaal Archief Rivierenland gaan om 10:00 open.

Verder is er deze dag een doorlopende filmtentoonstelling die aansluit bij het thema van de maand van de geschiedenis â€Arm en Rijkâ€.

Lees verder op

Please login or register to see this link.

Link to comment
Share on other sites

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing inSign In Now
×
×
  • Create New...